Pripreme za „Grapos Expo“


Kao i svake godine do sada, Vlada Tuzlanskog kantona će i ove godine biti partner u organizaciji jubilarnog, desetog po redu, Međunarodnog sajma poduzetništva i obrta „GRAPOS – EXPO”, dogovoreno je na današnjem sastanku delegacije Vlade Tuzlanskog kantona, koju je predvodio premijer Jakub Suljkanović sa direktorom Sajma Nedžadom Nuhanovićem. Ipak tačan obim i način podrške danas nije mogao biti dogovoren obzirom da Budžet Kantona za 2019. godinu još uvijek nije donesen, a očekuje se i konstituisanje nove Vlade Tuzlanskog kantona.
„Grapos – Expo“ je jedna od najvećih i najbolje organizovanih sajamskih aktivnosti u Bosni i Hercegovini i kao takav sigurno je da zaslužuje pažnju i podršku Vlade Tuzlanskog kantona. S tim u vezi već je uvrštena u kalendar manifestacija od značaja za Tuzlanski kanton. Ipak, i pored činjenice da ovaj sajam uveliko zaslužuje podršku, nije korektno, u ime nekoga ko će u narednom periodu doći i činiti Kantonalnu vladu, davati čvrsta obećanja“ rekao je premijer Suljkanović.

GraposExpo


„Uzimajući u obzir da je cilj sajma GRAPOS EXPO ostvarivanje pozitivnog utjecaja na privredni razvoj i stvaranje pozitivne poduzetničke klime, te povećanje konkurentnosti privrednog sektora, kao i bolje međusobno povezivanje privrednih subjekata i poduzetničkih regija, možemo reći da se on u potpunosti poklapa sa strateškim opredjeljenjem Vlade Tuzlanskog kantona, te samim tim ne Vlada Tuzlanskog kantona trebala bi i ove godine stati iza ove poslovne manifestacije i biti njen pokrovitelj“, riječi su ministra privrede Osmana Puškara.
Ovakvi poslovni susreti su jako značajni jer su u direktnoj vezi daljnjeg razvoja poduzetništva i obrta i unapređenja našeg društva u cjelini. Poduzetnici i obrtnici su motorna snaga razvoja i progresa, te kao takvi zaslužuju znatno veću pažnju i podršku društva u cjelini.
Direktor Nuhanović je članove Vlade upoznao da očekuje da i ovogodišnji, jubilarni, deseti po redu sajam „Grapos – Expo“ okupi više od 300 učesnika iz zemalja okruženja i više grana industrije.
„Sajam u Gračanici je već postao regionalno prepoznatljiv i o tome svjedoči interes izlagača da dođu i svoje proizvode izlože u okviru sajamskog prostora, a Vlada i resorna ministarstva su već u značajnoj mjeri pomogla organizaciju sajma kroz organizaciju i planiranje raznih sajamskih aktivnosti, poput panel diskusija, okruglih stolova i sl.“ rekao je direktor Nuhanović, te najavio da će ovogodišnji sajamski novitet biti i organizacija Auto Show-a u okviru Sajma.
Također, ono što je značajno jeste i planirana konferencija na temu poduzetništva i mladih poduzetnika, a čiju je organizaciju podržao i Ured visokog predstavnika u BiH.
„Ovaj sajam je jedinstvena prilika za promociju turističkih potencijala našeg kantona, te samim tim i privlačenje potencijalnih investitora za ulaganje i razvoj tih potencijala. S tim u vezi, osim podrške koju će Sajmu pružiti Vlada Tuzlanskog kantona, i Turistička zajednica TK će podržati i predstaviti se tokom održavanja sajma Grapos - Expo“, najevio je ministar trgovine, turizma i saobraćaja Mirsad Gluhić.
Direktor Nuhanović se zahvalio premijeru u Vladi u cjelini za podršku koju pružaju realizaciji ove sajamske manifestacije koja će ove godine biti održana na prostoru poslovne zone „Fering“ u Gračanici od 16. do 19. aprila.
Osim premijera i ministara Gluhića i Puškara,  današnjem sastanku prisustvovao je i ministar finansija Miralem Nuhanović.

 pavic1

Banner Lukavac 180x112

adriatic

vip

kurkumin

fana

imel2

izazovb

TQM

 autor agencija4

dogma

 cydonia2

solana1

GOLDEN maj 2019

 seif1

piemonte1

tztk

emma

Fare

kapija3

grad tuzla1

vlada tk1