Obilježavanje Evropske sedmice sigurnosti i zdravlja na radu


Ministarstvo privrede Tuzlanskog kantona obavještava sve zainteresovane da se u periodu od 22. do 26. oktobra 2018. godine obilježava Evropska sedmica sigurnosti i zdravlja na radu.
Udruženje za protiveksplozivnu zaštitu, sigurnost radne i životne sredine - Atex Tuzla će u saradnji sa partnerima tokom sedmice organizirati niz aktivnosti povodom obilježavnja Evropske sedmice sigurnosti i zdravlja na radu kao što su kontakti s medijima i promocija Evropske sedmice Zaštite na radu, kulture sigurnosti na radu, upravljanja opasnim materijama i protiveksplozivne zaštite, prigodni sastanci stručnih tijela i grupa, uz jedan zajednički javni skup (sa inženjerima i studentima tehničkih fakulteta, profesorima sa odsjeka ZnR, eventualno i s predsjednicima i članovima srodnih standardizacijskih tijela), prikladna predavanja, pokazne vježbe i prezentacije, demonstracije opreme i metoda za mjerenja i ispitivanja opreme, instalacija i parametara radne sredine i sl., te učešće članova i eksperata Udruženja u prigodnim aktivnostima u privrednim društvima, malim i srednjim preduzećima i obrtima.

zastitanaradu


Danas, u utorak, 23.10.2018. godine  sa početkom u 10,00 sati održat će se javni skup u Dramar centru, dok je završni skup planiran za petak, 26.10.2018. godine okupljanjem stručnjaka zaštite na radu na Rudarsko Geološko Građevinskom Fakultetu – Univerziteta u Tuzli. Na ovaj način Udruženje za protiveksplozivnu zaštitu, sigurnost radne i životne sredine Atex - Tuzla u saradnji sa partnerima nastoji podsjetiti javnost na stanje i probleme u ovoj oblasti.
Ministarstvo privrede Tuzlanskog kantona i Udruženje Atex pozivaju sve resorne institucije, privredne subjekte, sindikate energetike, rudarstva i industrije, inspekcije, udruženja i medije da prisustvuju javnom skupu o stanju sigurnosti i zdravlju na radu gdje će se promovirati sigurnost i zdravlje na radu, ukazati na stanje i probleme, podržati zamjena zastarjele zakonske regulative novim propisima i standardima te na taj način obilježiti Evropska sedmica zaštite na radu u Tuzlanskom kantonu.

23.10.2018. godine

beko 

 pavic1

vip

Banner Lukavac 180x112

kurkumin

 tztk

imel2

izazovb

 autor agencija4

sos1

grad na zrnu soli

umel1

 cydonia2

sporticus

golden dec 2018

 seif1

piemonte1

ahmedic2

emma

 

nipex1

kapija3

grad tuzla1

vlada tk1