Obilježavanje Evropske sedmice sigurnosti i zdravlja na radu


Ministarstvo privrede Tuzlanskog kantona obavještava sve zainteresovane da se u periodu od 22. do 26. oktobra 2018. godine obilježava Evropska sedmica sigurnosti i zdravlja na radu.
Udruženje za protiveksplozivnu zaštitu, sigurnost radne i životne sredine - Atex Tuzla će u saradnji sa partnerima tokom sedmice organizirati niz aktivnosti povodom obilježavnja Evropske sedmice sigurnosti i zdravlja na radu kao što su kontakti s medijima i promocija Evropske sedmice Zaštite na radu, kulture sigurnosti na radu, upravljanja opasnim materijama i protiveksplozivne zaštite, prigodni sastanci stručnih tijela i grupa, uz jedan zajednički javni skup (sa inženjerima i studentima tehničkih fakulteta, profesorima sa odsjeka ZnR, eventualno i s predsjednicima i članovima srodnih standardizacijskih tijela), prikladna predavanja, pokazne vježbe i prezentacije, demonstracije opreme i metoda za mjerenja i ispitivanja opreme, instalacija i parametara radne sredine i sl., te učešće članova i eksperata Udruženja u prigodnim aktivnostima u privrednim društvima, malim i srednjim preduzećima i obrtima.

zastitanaradu


Danas, u utorak, 23.10.2018. godine  sa početkom u 10,00 sati održat će se javni skup u Dramar centru, dok je završni skup planiran za petak, 26.10.2018. godine okupljanjem stručnjaka zaštite na radu na Rudarsko Geološko Građevinskom Fakultetu – Univerziteta u Tuzli. Na ovaj način Udruženje za protiveksplozivnu zaštitu, sigurnost radne i životne sredine Atex - Tuzla u saradnji sa partnerima nastoji podsjetiti javnost na stanje i probleme u ovoj oblasti.
Ministarstvo privrede Tuzlanskog kantona i Udruženje Atex pozivaju sve resorne institucije, privredne subjekte, sindikate energetike, rudarstva i industrije, inspekcije, udruženja i medije da prisustvuju javnom skupu o stanju sigurnosti i zdravlju na radu gdje će se promovirati sigurnost i zdravlje na radu, ukazati na stanje i probleme, podržati zamjena zastarjele zakonske regulative novim propisima i standardima te na taj način obilježiti Evropska sedmica zaštite na radu u Tuzlanskom kantonu.

23.10.2018. godine

 pavic1

Banner Lukavac 180x112

adriatic

vip

kurkumin

fana

imel2

izazovb

TQM

 autor agencija4

dogma

umel1

 cydonia2

solana1

GOLDEN maj 2019

 seif1

piemonte1

tztk

emma

Fare

kapija3

grad tuzla1

vlada tk1