Solani nagrada na jubileju "AS-ova"

 

- Uručene nagrade za najbolje uposlenike u Solani, Mlinu i pekari Ljubače na 2. Jubileju AS-ova -

SolanaAS

Proteklog vikenda u najvećoj bh.prehrambenoj grupaciji, u čijem se sastavu nalaze Sprind, AS Jelah, Oaza, AC Food, Vispak, Klas, ZIM i druge uspješne kompanije, u organizaciji AS Holdinga, Solana Tuzla i Mlin i pekara Ljubače održan je „Jubilej naših AS-ova“.

„Jubilej naših AS-ova“ koji promoviše najbolje kompanije i uposlenike AS grupacije ovaj put je održan u Tuzli. Solana d.d. Tuzla slavi 138 godina od osnivanja i jedna je od najstarijih uspješnih bosanskohercegovačkih kompanija. Mlin i pekara Ljubače su jedan od lidera u mlinskopekarskoj industriji u regiji Tuzla.

U prelijepom ambijentu hotela Salis dodijeljene su novčane nagrade i priznanja najboljim uposlenicima ove dvije kompanije.

„Na ovom dvodnevnom druženju promovišemo i odajemo priznanje kompanijama naše grupacije, slavimo njihove jubileje i uspjehe, a posebno me raduje da smo dodijelili nagrade najuspješnijim pojedincima“, naglasio je Rusmir Hrvić, predsjednih Uprave AS Holdinga.

Oko 200 uposlenika AS grupacije uživalo je u dvodnevnom edukativnom programu. Pored obilaska proizvodnih pogona Solane i jedinstvenog Muzeja solarstva u sklopu Solane, učesnici su obišli i Pannonicu, kompleks jezera, sojeničko naselje i geološku postavku muzeja u Tuzli.

SolanaASovi

„Solana je uvijek bila rasadnik kadrova koji su uz nju postajali profesori, inovatori i društveno odgovorne osobe. Mi, u našoj Solani, veliki značaj dajemo povezivanju struke, nauke i iskustva. Samo tako možemo biti sigurni da ćemo ostvariti sve naše zacrtane ciljeve.“, istakao je Bakir Smailagić, direktor Solana d.d. Tuzla.

Za vrijeme druženja prisutni su mogli degustirati pekarske proizvode Mlin i pekara Ljubače.

„Drago mi je da smo na ovom uspješnom i edukativnom druženju, u najbolje timove kompanija AS grupacije uz priznanja i nagrade uvrstili i naše najvrijednije uposlenike“, istakao je Jasmin Sadadinović , direktor Mlin i pekara Ljubače.

avaz.ba

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

Rudnik soli logo2

 grin

  balic dec 2022

NBTizi

 mamamia

SOSfudbaleri baner

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner