Sajam proizvoda žena sa sela 17. oktobra u Tuzli


Udruženje građana "Vive Žene" Tuzla, u saradnji sa Mrežom žena u Podrinju koju čine sljedeće organizacije: Udruženje žena povratnica "Podrinjka " Srebrenica, UŽ "Jadar" Konjević Polje, UŽ Maja" Kravica, UPP "Drina" Burnice, Udruženje žena Cerska, Udruženje žena Podrinje Vlasenica i ženska grupa iz MZ Suha, će i ove godine obilježiti Međunarodni dan žena na selu koji se tradicionalno u svijetu obilježava 15. oktobra.

sajamzena


Tim povodom "Vive Žene", uz podršku Mreže žena u Podrinju, će održati Sajam proizvoda žena sa sela na kojem će članice udruženja i grupa predstaviti svoju kućnu i domaću radinost, a također prezentirati svoje aktivnosti koje doprinose aktivnijoj ulozi žena i ženskih grupa u razvoju civilnog društva, zalažući se za poštivanje ženskih ljudskih prava u svim oblastima privatnog i javnog života.
- Nadamo se da ćete se i ove godine pridružiti obilježavanju Međunarodnog dana žena na selu, te kupovinom proizvoda podržati bosansko-herecegovačke žene. Molimo Vas da se pridržavate svih mjera prevencije zaraze virusom COVID-19 - izjavila je Mima Dahić, koordinatorica u Udruženju građana "Vive Žene" Tuzla.

 solana1

adriatic

TQM

izazovb

Banner Lukavac 180x112

 kapija3

grad tuzla1 

 

 

 

Istanbul 25 novembar 2020 vt

emma

tztk

piemonte1

cydonia2

pavic1
imel2

vlada tk1