Kompleks Muška voda obogatit će zoološki vrt, biciklističke staze, bazen...



Privrednik iz Tuzlanskog kantona Kasim Selimović kupio je kompleks Muška voda kod Kladnja za 1,4 miliona KM, a za ovaj nekadašnji turistički biser ima brojne planove.

muska voda kasim selimovic


U posljednjoj, 13. javnoj prodaji kompleks Muška voda kod Kladnja dobio je svog kupca, a riječ je o privredniku Kasimu Selimoviću koji je imovinu dobio za 1.400.000 konvertibilnih maraka.


Novi vlasnik dobija kompleks površine od 76.768 kvadratnih metara, a pored hotela sačinjavaju ga još i bungalovi, lovačka kuća, skijaška staza, igrališta za fudbal, košarku, odbojku i rukomet.

Selimović je u razgovoru za Klix.ba kazao da ima brojne planove kako bi nekadašnji turistički biser bio u cijelosti revitaliziran.

Za to će mu trebati okvirno tri miliona marka, a osim rekonstrukcije postojećih objekata u planu ima i izgradnju bazena, biciklističkih staza, zoološkog vrta...

"Moji planovi za ovaj kompleks su veliki. Pored hotela sa smještajnim kapacitetima, restorana i sportskih terena kompleks ima i dvije manje rječice koje treba iskoristiti na adekvatan način", kazao je Selimović za Klix.ba.

muska voda kladanj

Muška voda kod Kladnja u stečaju je skoro dvije i po godine, dugovanja iznose okvirno 1.400.000 konvertibilnih maraka, a ona se najviše odnose na radnike koji su nakon izmjena zakona u višem isplatnom redu.

Potraživanja su naznačena i na Poreznu upravu FBiH, Upravu za indirektno oporezivanje BiH i Vladu TK. Iz Odbora povjerilaca su naveli da će novac od prodaje kompleksa najvjerovatnije biti dovoljan za pokrivanje svih potraživanja.

S ciljem privlačenja investitora Vlada Tuzlanskog kantona ranije je pristupni put Muškoj vodi proglasila od značaja za kanton te se pristupilo njegovoj rekonstrukciji koja još uvijek traje.

Od centra Kladnja kompleks je udalje okvirno 10 kilometara, nalazi se na području zaštićenog pejzaža Konjuh, ima potencijal zračne banje, ali i mogućnosti za razvoj sporta.

Njegovi raniji kapaciteti bili su prepoznati i u doba bivše Jugoslavije, kada su mnoge sportske ekipe dolazile na visinske pripreme.

Prema nekadašnjem nastavnom planu i programu obrazovnog sistema Tuzlanskog kantona, u ovom kompleksu organizirane su i višednevne "škole u prirodi" za učenike osnovnih škola.
klix.ba

  • Privredni razvoj TK

    • Lović & Co. - prijem radnika

      Lović & Co. - prijem radnika- Kompanija Lović & Co. raspisuje konkurs za prijem na radna mjesta za više izvršilaca - Lović & Co. je kompanija osnovana 1976. godine. Bavimo se proizvodnjom krovnih trapeznih limova, limova u obliku...

    • IVF Centar Balić: Ispitajte svoju plodnost

      IVF Centar Balić: Ispitajte svoju plodnost- Dozvolite da vas pozovemo! - Ekspertni tim za liječenje neplodnosti i rizične trudnoće - Značaj psihološke podrške za parove koji prolaze process vantjelesne oplodnje Parovi koji prolaze imaju...

    • Privredna delegacija iz Poljske u Komori

      Privredna delegacija iz Poljske u Komori- Komoru posjetili predstavnici grupacije privrednika “Funduš Gornješleski” (Fundusz Górnośląski) - U okviru posjete privredne delegacije iz Poljske, grupacije privrednika “Funduš Gornješleski”, Tuzli i...

    • Podrška poslovnim idejama mladih na području TK

      Podrška poslovnim idejama mladih na području TKU Ministarstvu za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona danas su potpisani ugovori između 13 gradova i općina Tuzlanskog kantona, JU Služba za zapošljavanje TK i Investicijske fondacije IMPAKT...

    • 50 godina Lukavac cementa

      50 godina Lukavac cementa- Centralna rođendanska svečanost 6. juna u Lukavcu - Lukavac Cement, bh lider u proizvodnji i prodaji cementa, ove godine obilježava svoj veliki jubilej, 50 godina postojanja. Tokom 2024. u planu...

    • Nužna rekonstrukcija vrelovoda u Tuzli

      Nužna rekonstrukcija vrelovoda u Tuzli- Rekonstrukcija tuzlanskog vrelovoda nužna zbog postojećih, ali i novih korisnika - Sistem centralnog daljinskog grijanja u Tuzli važi za jedan od najkvalitetnijih u državi. Sistem centralnog...

    << < 1 2 3 4 5 6 7 8 > >>

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBgooglepay

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma