7. Tuzla Brain Week, 9–13. marta

Tuzla Brain Week (TBW) 2020., projekat je koji se realizira u okviru globalne sedmice mozga, a koji ima za cilj podrobnije upoznavanje šire javnosti s oblašću neuroznanosti. Ova godina je posebna za Tuzla Brain Week jer je poprimio formu Internacionalnog kongresa (bio) medicine kojeg realizira Studentsko vijeće Medicinskog fakulteta Univerziteta u Tuzli – „MEDICUS“.
Ovogodišnji TBW traje od 9. do 13. marta, a tema sedmog po redu TBW-a je Brainstorming.

sedmicamozga7

Važno je istaknuti da je i prvi put dobio podršku IBRO – International Brain Research Organisation. IBRO ima partnerstva sa srodnim naučnim društvima i organizacijama s ciljem identificiranja prioriteta i pomaganja u premošćivanju nedostataka u znanju, ulaganjima i resursima u području istraživanja mozga.

“Značajno je prije svega dobiti podršku jedne ovakve organizacije, a posebna je čast biti jedini projekat u Bosni i Hercegovini ove prirode koji ima za partnera Međunarodnu organizaciju za istraživanje mozga. Radujem se saradnji i vjerujem da će ovogodišnji TBW postaviti nove rekorde.”, kazala je Edina Sejdin koordinatorica TBW-a 2020.

Više informacija, kao i pristup OJS platformi, možete dobiti na oficijelnoj TBW web stranici: https://tbw.sv-medicus.ba/

 solana1

adriatic

TQM

izazovb

Banner Lukavac 180x112

fhz

 kapija3

grad tuzla1 

 

 

 

Istanbul 25 novembar 2020 vt

tztk

piemonte1

imel2

cydonia2
emma

vlada tk1

sos 2020