Stvaranje optimalnih uslova za rad muzičke škole u Tuzli


U cilju iznalaženja adekvatnih uslova za rad osnovne i srednje muzičke škole u Tuzli, koje Ministarstvo obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona kontinuirano provodi, jučer je upriličen radni sastanak.

sastanakMS


Radnom sastanku prisustvovali su ministar obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona Zlatan Muratović, gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović, predstavnici resornog ministarstva i Grada Tuzle, direktori Osnovne i Srednje muzičke škole, predsjednici Školskog odbora i Vijeća roditelja.
Na radnom sastanku se razgovaralo o utvrđivanju budućeg zajedničkog djelovanja i rješavanju problema prostornih kapaciteta i uslova rada u ovim školama, adaptacijom postojećeg školskog objekta ili izgradnju novog modernog objekta muzičke škole u Tuzli, obzirom da obje škole koriste prostorije JU OŠ „Centar“ Tuzla, te da uslovi za odgojno-obrazovni rad nisu na zadovoljavajućem nivou.
Na zadovoljstvo učesnika, na sastanku su usaglašeni zajednički stavovi i pravci budućeg djelovanja s ciljem konačnog rješavanja postojećeg problema i stvaranja optimalnih uslova za rad osnovne i srednje muzičke škole u Tuzli.

 medex farm2

solana1

adriatic

izazovb

Banner Lukavac 180x112

fhz

 kapija3

grad tuzla1 

 

 

 

rudnik soli gif

poliklinika irac

golden dec 2020

tztk

piemonte1

cydonia2
vlada tk1