Poziv na upis u školu plivanja ''Zmajček''


Plivački Klub ''Zmaj-Alpamm''-Tuzla objavljuje poziv za uspis djevojčica i dječaka u školu plivanja ''Zmajček''.

Zmajcek1


POSEBNA PONUDA I AKCIJA ODNOSI SE NA UPISE OBAVLJENE TOKOM MJESECA APRILA I MAJA 2017.god. GDJE NUDIMO POPUST OD 50% NA MJESEČNU ČLANARINU TOKOM PRVA DVA MJESECA!

Zmajcek2


Upisati se mogu djevojčice i dječaci od minimalno 5 godina starosti (2012. godište).

Zmajcek3


Treninzi/obuka i upisi u školi plivanja se održavaju tokom cijele godine, tri puta sedmično u sljedećim terminima: srijedom i petkom od 17:30-18:30 i nedjeljom od 09:30-10:30 sati na bazenu Hotela ''Tuzla'' (ulaz sa strane hotela od naselja Stupine).  Za više informacija možete nam se obratiti putem telefona 061/185-391, putem e-maila: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli., a sve dodatne informacije možete naći i na našoj web stranici www.pkzmaj.com ili nas pronaći putem naše Facebook stranice Plivački Klub Zmaj- Alpamm i You Tube kanala Plivački klub ZMAJ-Alpamm. Tokom obuke u školi plivanja vaše dijete slijedom programa škole plivanja ''Zmajček'' naučit će pravilno plivati sve četiri plivačke tehnike.

Zmajcek4


Oprema za početak:
•    kupaće gaćice-za dječake (ne šorc) / kupaći kostim za djevojčice
•    plivačka kapa (obavezno za dužu kosu)
•    peškir
•    papuče
•    fen
•    plivačke naočale

Zmajcek5


Cilj
Cilj rada u školi plivanja ''Zmajček'' je da djeca kroz igru i zabavu savladaju osnovne plivačke elemente (disanje, plutanje, rad nogama, rad rukama, te koordinaciju rada rukama i nogama, skakanje u vodu na noge i glavu), te četiri osnovne plivačke tehnike: kraul, leđno, prsno i delfin, sa startom i okretom. Cilj je i transformacija antropoloških dimenzija kroz povećanje funkcionalnih i motoričkih sposobnosti djevojčica i dječaka. Nakon završetka obuke u školi plivanja ''Zmajček'' djeci se (uz zadovoljavanje određenih kriterija) nudi mogućnost nastavka treniranja i aktivnog bavljenja plivanjem u takmičarskom pogonu našeg kluba.

Zmajcek6


10 razloga zašto odabrati plivanje
1.    poboljšava snagu, izdržljivost i fleksibilnost
2.    razvija se kompletna muskulatura,
3.    poboljšava rad kardiovaskularnog i disajnog sistema,
4.    potiče izmjenu tvari/metabolizam,
5.    mala mogućnost ozljeđivanja,
6.    ne opterećuje zglobove,
7.    pozitivno utječe na rast i razvoj,
8.    razvija radne navike,
9.    pozitivno utječe na socijalizaciju,
10.    pozitivno utječe na psihički razvoj osobito na samopouzdanje.

Zmajcek7


Grčki učenjak Platon je svojevremeno rekao: ''Čovjek nije učen dok ne nauči čitati, pisati i plivati''.

  • O Plivačkom klubu ''Zmaj-Alpamm''-Tuzla

Plivački Klub ''Zmaj-Alpamm''-Tuzla (formiran 1993. Godine) je najbolji i najtrofejniji plivački klub u Tuzli i Tuzlanskom kantonu i jedan od najtrofejnijih u BiH. Plivači ovog kluba, koji su prve korake načinili upravo u školi plivanja ''Zmajček'' učestvovali su na svim velikim plivačkim takmičenjima od Državnih, Balkanskih, Evropskih prvenstava, te na Mediteranskim i Olimpijskim igarama. Sve to omogučio je školovan i iskusan trenerski tim koji okuplja eminente i dokazane plivače stručnjake, te sadašnje i bivše plivače ovoga kluba koji zajedno sa trenutnim plivačima čine jednu veliku ZMAJ porodicu. Glavna ideja oko koje smo izgrađivali strategiju kluba je naša škola plivanja ''Zmajček'' koja je bila i ostala glavna okosnica svih aktivnosti Kluba. U skoro 25. godina aktivnog rada uspjeli smo izgraditi najbolju školu plivanja u gradu i okolini, u kojoj je skoro 10.000 djece, uzrasta od 5 do 16 godina, naučilo plivati. Kada broj djece i omladine vezanih za naš Klub, bilo kroz školu plivanja, bilo kroz takmičarske aktivnosti, uporedimo sa podacima o svim negativnim pojavama koje su u današnje vrijeme prijetnja mladima (droga, alkohol i drugi poroci), istinski smo ponosni na dosadašnji skoro dvadesetpetogodišnji rad i angažman na okupljanju mladih u i oko našeg Kluba. Svima koji poznaju situaciju u sportu u našem okruženju, jasno je sa kakvim se poteškoćama svaki amaterski sportski klub, pa tako i naš, susreće. Samo svojim entuzijazmom i odricanjima, te uz pomoć roditelja naših članova i minimalnu pomoć organa i institucija (uglavnom lokalnih), uspijevamo održavati naše aktivnosti, realizirati zacrtane programe, prevazilaziti sami sebe i obezbijediti našim članovima i takmičarima osnovne uvjete za rad. Ono što je za naš Klub, ali i za širu sportsku i društvenu javnost najvažnije, mi i dalje ostajemo dosljedni u našem osnovnom i prvobitnom cilju, i dalje godišnje okupljamo najmanje 300-400 djece od 5 do 16 godina u našoj školi plivanja. Školu plivanja, trenažni proces, pripremu takmičara i sva takmičenja organiziramo na bazenu Hotela ''Tuzla''. U Bosni i Hercegovini organizujemo najstarije plivačko takmičenje i jedino plivačko takmičenje u Tuzlanskom kantonu, ove godine zakazano za 11.11.2017. godine, Međunarodni plivački miting ''Samir Ćirak-Ćiro'' koje se nalazi u kalendaru LEN-a Evropske plivačke federacije. Jedini smo plivački klub koji u okviru svoje škole plivanja organizuje plivačka takmičenja i na taj način direktno vrši provjeru svojih trenažnih procesa kako kod djece tako i kod trenerskog kadra.


Postanite dio ZMAJ porodice! Škola plivanja ''Zmajček''

Zmajcek8

umel1

sporticus

vip

Banner Lukavac 180x112

komora

piemonte1

roda4

autoprom2a

imel2

izazovb

 autor agencija2

grad na zrnu soli

beko

 pavic1

cydonia

golden mart 2018a

 seif

tztk

nipex1

sos

kapija3

grad tuzla1

vlada tk1