Večeras „Duga različitosti i duga sličnosti“


Kao dio aktivnosti „Ljeto u Tuzli“, U.G. „Sretno dijete“ organizira događaj pod nazivom: „Duga različitosti i duga sličnosti“.  Manifestacija će biti organizovana na Sonom trgu u subotu 7. jula 2018. godine u 18:00 sati. Kako ističu iz Udruženja na ovaj način želi se ukazati na značaj razvoja dječije mašte, te shvatanje različitosti i sličnosti kroz kreativno izražavanje slikanjem.
Tokom manifestacije djeca i roditelji će biti animirani u radionicu „Duga različitosti i duga sličnosti„ koju će voditi profesionalni treneri KIS radionica - kreativno izražavanje slikanjem. Djeca će kroz igru i maštu slikati svoju dugu sličnosti i različitosti koristeći hamer papir i boje, a uz dječije pjesmice, balone i planiranu igru tombola za djecu i roditelje želimo poslati poruku da sva djeca imaju jednaka prava bez diskriminacije po bilo kojem osnovu.
Planiranim događajem šaljemo poruku „Svi smo mi jednaki“ i da djeca trebaju da žive u miru i toleranciji poštujući drugo i drugačije bez diskriminacije po bilo kojem osnovu.
Po završetku manifestacije učesnicima će biti obezbjeđeno osvježenje.

Duga

beko 

 pavic1

vip

Banner Lukavac 180x112

kurkumin

 tztk

imel2

izazovb

 autor agencija4

grad na zrnu soli

umel1

 cydonia

sporticus

golden ng 2018 2

 seif

piemonte1

ahmedic2

emma

 

nipex1

kapija3

grad tuzla1

vlada tk1