Gdje se nalazi Tuzla

tuzla map1Tuzla se nalazi  u sjeveroistočnom dijelu Bosne i Hercegovine,  na  obroncima planine Majevice, na prosječnoj nadmorskoj visini od 239 metara.
Povoljan geografski položaj omogućava Tuzli dobru povezanost s ostalim regionima u Bosni i Hercegovini, kao i sa susjednim državama, te gotovo podjednako s regionima jugoistočne, centralne i zapadne Evrope.


Tuzla je prema sjeveru povezana prometnicom prema Županji (Hrvatska), gdje se priključuje na auto-put Zagreb - Beograd, te dalje prema većini evropskih putnih pravaca; prema Jadranu putem Sarajevo – Mostar – Jadranska magistrala, kao i željeznicom prema luci Ploče (Doboj-Zenica-Sarajevo-Mostar); prema istoku i zapadu postoje solidne cestovne komunikacije. Preko luka u Splitu i Dubrovniku (Hrvatska) postoji dobra povezanost trajektima s italijanskom jadranskom obalom. Preko rijeke Save, odnosno luke u Distriktu Brčko (oko 60 km od Tuzle), postoji veza riječnim (teretnim) saobraćajem s cijelom Evropom.
Aerodrom «Tuzla» je oko dva sata vožnje udaljen od  aerodroma  Sarajevo.


Tuzla je 2001.godine bila ugrožena slijeganjem tla,grad je bio presječen propalom i zapuštenom historijskom jezgrom, imala je redukcije vode, poplave, zagađen zrak i bila opterećena divljim deponijama. Imala je problem teške industrije na zalasku.

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBplatibrzo mali

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma