Tuzlanka Samra Topić – Šljivić na FWS


- Predstavila dječiji BH brend „ASYA HANDMADE KIDS FASHION“ na 45. Leda BH Fashion Week Sarajevo -

SamraSljivic

Ove godine, slaveći Sarajevo kao kreativni grad umjetnosti, mode i kulture, podržavajući nove talente i talente u usponu te održiva i odgovorna poduzeća, 45. sezonsko izdanje po prvi put pokrenula je VODA LEDA!

Tokom ovogodišnjeg izdanja 45. LEDA BH Fashion Week Sarajevo koji je održan u organizaciji Udruženja modnih kreatora BiH i izvršnoj produkciji Abc Models Mgmt Inernational, publika u Sarajevu je imala priliku uživati u bogatom modnom program i zanimljivim i inovativnim autorskim kolekcijama.

Programski sadržaj tokom tri dana održavanja bio je na nivou svjetskih modnih događaja, a LEDA BH Fashion Week Sarajevo s razlogom je još jednom etiketiran kao najutjecajnija modna manifestacija u regiji.

Autorsku kolekciju dječijeg brenda „ASYA HANDMADE KIDS FASHION“, na 45. Leda BH Fashion Week Sarajevo predstavila je tuzlanka Samra Topić-Šljivić.

Velika ljubav i najdraži hobi, postali su Samrin biznis i osnovna djelatnost kojom se bavi. Prilikom dizajna i izrade haljinica nastoji da kvalitet, kako materijala tako i njenoga rada bude ono po čemu će je kupci prepoznati. Haljinice koje dizajnira su inspirisane i često vođene ili vezane za neki poseban događaj.

Revijalnu izložbu autorske dječije kolekcije Samre Topić – Šljivić, a koja je predstavljena na 45. Leda
BH Fashion Week Sarajevo, u prepunoj kongresnoj dvorani Hotela Holiday, možete pogledati na modnoj platformi www.bhfwsa.com odnosno na:

Za estetsku pripremu revijalne izložbe autorske dječije kolekcije Samre Topić – Šljivić i njenog Brenda „ASYA HANDMADE KIDS FASHION“, bili su zaduženi profesionalni tim Crystal Beauty Studio i frizerski salon Fashion.

Inače, Abc Models Mgmt International i BH Fashion Week Sarajevo ove godine slavi 25 godina postojanja tokom kojih je predstavljeno preko 2000 domaćih dizajnera i studenata modnog dizajna, preko 300 inozemnih dizajnera i 900 brendova na 60 gradskih lokacija u Sarajevu, te isto toliko lokacija u Banja Luci, Tuzli i Mostaru na kojima je prisustvovalo preko 400.000 posjetitelja, dok je u organizaciji BH FASHION WEEK-a do sada učestvovalo preko 20.000 ljudi. Realizovano je više od 25 humanitarnih akcija.

Udruženje manekena i modnih kreatora BiH, Abc Models Mgmt Inernational i BH Fashion Week Sarajevo izražavaju zahvalnost generalnom sponzoru Voda LEDA, Federalnom ministarstvu kulture i sporta, Hotelu Holiday, Hyundai, Hercegovina vino, brendu Trend, Make up „Crystal Beauty“ by Ajla Čengić, Frizerskom salonu „Fashion“ Sarajevo, Make up artistici Anastasiji Medić, Frizerskom salonu „Irma“, Make up Academy Banja Luka by Tamara Stojanović, Hair by Mirela Barakovac te svim učesnicima, posjetiteljima, medijskim partnerima i sponzorima koji su svojim doprinosom omogućili uspješno održavanje ovogodišnjeg 45. Leda BH Fashion Week Sarajevo Live & Digital Edition.

  • Zanimljivosti Scena

    • Pozorište bez granica od 2-7. septembra 2024.

      Pozorište bez granica od 2-7. septembra 2024.- Večeras komedija "Ne igraj na Engleze" - U organizaciji Draft Teatra u Tuzli će se održati Međunarodni festival pozorišta sa područja Blkana „Pozorište bez granica 2024.“ od 2. do 7. Tuzla će...

    • 16. Festival sevdalinke

      16. Festival sevdalinke- Mjesec sevdaha zakazan je u periodu od 15.10 do 15.11.2024. godine u Tuzli - Festival sevdalinke „Sevdalinko u srcu te nosim“ je jedini festival posvećen očuvanju i njegovanju sevdalinke u svijetu a...

    • Međunarodni dan pismenosti 8.9.

      Međunarodni dan pismenosti 8.9.- Druženje i promocija dva književna djela - JU Muzej istočne Bosne će obilježiti Međunarodni dan pismenosti 8. septembra u saradnji sa Saborom Bosanaca i Bosanki koji realizuju manifestaciju "Dani...

    • Hor Männerstimmen Basel 21. septembra u BKC Tuzla

      Hor Männerstimmen Basel 21. septembra u BKC Tuzla  Malo je horova u Evropi koji su za kratko vrijeme postali prepoznatljivi u svijetu horske muzike na način kako je to uspjelo njima. Kada na sceni vidite muške vokale obučene u tradicionalne hlačice sa...

    • U centru Tuzle u subotu sajam craft piva "CrafTZ Beer Fest"

      U centru Tuzle u subotu sajam craft piva   U subotu 31.8.2024., u Zlatarskoj ulici, kao dio 9. Džumbus festivala, a u organizaciji Udruženja „Tuzla Live“, održat će se popularni tuzlanski sajam craft piva "CrafTZ Beer Fest". Već osmu godinu...

    • 10. regionalna likovna kolonija, 19–25.8.

      10. regionalna likovna kolonija, 19–25.8.- „Slovenci u Tuzli“ 2024 - U okviru projekta Dani slovenačke kulture u Tuzli, Udruženje građana slovenačkog porijekla Tuzla organizuje 10. regionalnu likovnu koloniju „Slovenci u Tuzli“ 2024....

    << < 1 2 3 4 5 6 7 8 > >>

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

Rudnik soli logo2

 grin

  balic dec 2022

NBTizi

 mamamia

SOSfudbaleri baner

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner