Od horskog šampionata do festivala


- BKC TK Tuzla najavljuje još četiri događaja -

BKCTKTz


JU BKC TK Tuzla, u skladu sa higijensko-epidemiološkim mjerama, svoje aktivnosti nastavlja suorganizacijom i domaćinstvom  još četiri događaja koja se tradicionalno održavaju u Bosanskom kulturnom centru TK u Tuzli.
Tako će 21. novembra, prvi put u online izdanju biti održan Međunarodni horski šampionat "Lege Artis - Tuzla 2020“. Šampionat koji se održava peti put bit će realizovan u koprodukciji GUD "Lege Artis" Tuzla, BKC TK i RTV TK.
Na šampionatu, koji se zbog epidemiološke situacije održava bez publike, učestvovat će 13 horskih ansambala koji su poslali svoje snimke, a od kojih će žiri odabrati sedam najboljih horskih ansambala koji će ući u finalno veče i takmičiti se za Grand Prix šampionata "Zlatnu liru".
Dodjele nagrada i video snimke horskih nastupa koji će biti emitovani na sceni Velike sale BKC TK-a, zainteresovani gledatelji moći će gledati uživo u programu RTV TK i na Facebook stranici RTV TK u subotu 21. novembra od 20 sati.
U ponedjeljak 23.11.2020. u 18 sati u Velikoj sali BKC TK Tuzla koncert povodom Dana državnosti organizuje JU Osnovna muzička škola Tuzla, čiji će učenici u čast državnog praznika prirediti prigodan program, kako je to bilo i prošlih godina.
Tradicionalna Selektivna izložba radova članova Udruženja likovnih umjetnika Tuzlanskog kantona, u povodu Dana državnosti BiH bit će otvorena u utorak 24. novembra u Velikoj galeriji BKC TK-a, sa početkom u 19 sati. U izložbi sa svojim radovima učestvuje 18 autora članova ULUTK-a i tri autora-gosta.
BKC TK od 1. do 3. decembra 2020. godine tradicionalno će biti domaćin 12. festivala “Sevdalinko u srcu te nosim” u okviru kojeg će biti održano takmičenje harmonikaša, zatim takmičenje vokalnih interpretatora novih kompozicija u duhu sevdaha, te revijalno veče izvedbi sevdalinki poznatih izvođača uz pratnju Narodnog orkestra prof. Dejana Milkunića. Detalje realizacije festivala u novonastaloj situaciju uzrokovanom pandemijom,  saopštit će organizatori festivala.
Tokom decembra planiran je niz aktivnosti od kojih je prva izložba “Iz arhiva AUFBiH 1955 – 1975” koju 10. decembra organizuje Asocijacija za umjetničku fotografiju u BiH, a o terminima drugih planiranih događaja javnost će biti blagovremeno obaviještena.
Podsjećamo da je prisustvo događajima u JU BKC TK moguće uz obavezno poštivanje izrečenih naredbi i preporuka za organizaciju događaja i okupljanje u zatvorenim prostorima.

JU BK C TK Tuzla

 • Zanimljivosti Scena

  • Tuzlanski pozorišni dani od 21. do 27. novembra 2020. godine

   Tuzlanski pozorišni dani od 21. do 27. novembra 2020. godineLoša epidemiološka situacija zbog širenja korona virusa uticala je na sve segmente društva, a posebno na kulturu. Uprkos svemu, u Narodnom pozorištu Tuzla odlučili su da održe Tuzlanske pozorišne...

  • „Tolerancija“ u Tuzli od 23.10. do 27.11.

   „Tolerancija“ u Tuzli od 23.10. do 27.11.- Izložba plakata autora Mirka Ilića u Tuzli - Izložba plakata „Tolerancija“, autora projekta „THE TOLERANCE PROJECT“  i svjetski poznatog dizajnera i ilustratora Mirka Ilića postavljena je u Tuzli,  od...

  • 12. Festival sevdalinke

   12. Festival sevdalinke- Gledajte uživo - Donosimo vam raspored 12. Festivala sevdalinke - I pored svih poteškoća u realizaciji ovakvih dešavanja, Festival sevdalinke neće prekinuti svoje kontinuirano postojanje ni za...

  • ˝BiH u 2. svjetskom ratu kroz historijske izvore Arhiva TK˝

   ˝BiH u 2. svjetskom ratu kroz historijske izvore Arhiva TK˝  U Arhivu TK će danas 24. novembra, biti postavljena izložba "Bosna i Hercegovina u Drugom svjetskom ratu kroz historijske izvore Arhiva TK" povodom obilježavanja 25. novembra, Dana državnost Bosne i...

  • TKT: ‘‘Punoljetstvo na margini‘‘ od 28.11.

   TKT: ‘‘Punoljetstvo na margini‘‘ od 28.11.- Teatar kabare Tuzla  će obilježiti otvaranjem 18. TKT FEST-a 2020. - Ovogodišnji TKT Fest koji je tradicionalno započinjao na Svjetski dan teatra 27.03, radi pojave virusa COVID 19, doživio je...

  • Preminuo Mustafa Nadarević

   Preminuo Mustafa NadarevićJedan od najznačanijih bosanskohercegovačkih i regionalnih glumaca Musatafa Nadarević preminuo je u 77. godini nakon duge borbe sa teškom bolešću. Vijest o njegovoj smrti potvrdio je glumac Moamer...

  << < 1 2 3 4 5 6 7 8 > >>

 solana1

adriatic

TQM

izazovb

Banner Lukavac 180x112

fhz

 kapija3

grad tuzla1 

 

 

 

Istanbul 25 novembar 2020 vt

tztk

piemonte1

imel2

cydonia2
emma

vlada tk1

sos 2020