SOS: nastavljena podrška - „Biti tu za njih“


- Mastercard i ove godine odlučio biti tu za djecu iz SOS Dječijih sela u BiH -

SOSmastercard


Kompanija Mastercard u BiH treću godinu zaredom podržava SOS Dječija sela u BiH kroz online donacije putem platforme https://sos-ds.ba/doniraj-facebook/. Tokom kampanje „Biti tu za njih“, svaki Mastercard korisnik, online mjesečnim doniranjem željenog iznosa, može dati lični doprinos pobošljanju života djece i mladih bez roditeljskog staranja.
Kako bi dodatno motivisali Mastercard korisnike da se pridruže humanoj kampanji i kroz siguran i praktičan način mjesečno doniraju, kompanija Mastercard će donirati isti iznos za svaku prvu donaciju korisnika u periodu od 01.12.2023. do 29.02.2024. godine.

„Filantropija i društveno odgovorno djelovanje trajno je opredjeljenje kompanije Mastercard. Partnerstvo i slobodno mogu reći - prijateljstvo sa SOS Dječijim selima u BiH traje već godinama i pokazuje da moderne digitalne tehnologije i savremene inovacije umjerene u filantropske svrhe daju dobre rezultate. Uz rast digitalnih plaćanja BiH te uz korištenje najnovijih tehnoloških rješenja, doniranje sredstava u humanitarne svrhe poprimaju jednu novu dimenziju koja razvija kulturu doniranja u društvu. Nadamo se da ćemo potaknuti sve korisnike Mastercard kartica, ali i poslužiti kao inspiracija novim korisnicima, da nam se pridruže u ovom plemenitom činu koji za cilj ima stvaranje boljih prilika i pozitivnih promjena za djecu i roditelje koji žive u porodicama SOS Dječijih sela u BiH“, izjavila je Jelena Ristić, direktorica za tržišta Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine u kompaniji Mastercard.

Iz SOS Dječijih sela u BiH ističu važnost online donacija posvećenih donatora za osiguravanje kvalitete brige za djecu i mlade bez roditeljskog staranja.
„Sretni smo da imamo podršku partnera kao što je kompanija Mastercard u poticanju redovnog online doniranja naših sugrađana, koje nam je itekako važno za održivo finansiranje i građenje dugoročnih odnosa sa našim donatorima. U SOS Dječijim selima prioritet nam je obezbijediti kvalitetnu brigu za djecu i mlade i pružiti im i dodatnu podršku kroz različite programe, a sve s ciljem osiguravanja sretnog djetinjstva ali i osnaživanja mladih ljudi. Zahvalni smo kompaniji Mastercard što kroz svoju stratešku opredjeljenost da kreira održive promjene, motiviše i naše sugrađane da svojim ličnim doprinosom stvaraju bolje prilike za život djece i mladih u našoj zajednici“, izjavio je nacionalni direktor SOS Dječijih sela u BiH Malik Garibija.

Organizacija SOS Dječija sela u Bosni i Hercegovini pruža brigu o djeci i mladima bez roditeljskog staranja već tri decenije, a kroz Programe jačanja porodica pomaže socijalno ugroženim porodicama te radi na preveniranju izdvajanja djece iz porodice porijekla. Više informacija o radu SOS Dječijih sela u BiH i kako pomoći možete saznati na stranici www.sos-ds.ba.

7.12.2023. godine

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

NB kraljevska2024

 mamamia

grin

balic dec 2022

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

emma

SOS2023NG