Okrugli sto: "Ko zapravo pobjeđuje"


    
U Tuzli će biti održan okrugli sto na temu Ko zapravo pobjeđuje? koji organiziraju Udruženje za prevenciju ovisnosti NARKO-NE i odsjek Poremećaji u ponašanju Edukacijskorehabilitacijskog fakulteta Univerziteta u Tuzli.

narko ne

Istraživanja pokazuju da Bosna i Hercegovina ima veoma ozbiljan problem s kockanjem i klađenjem, a građani BiH, uključujući djecu i mlade, svake godine u kladionicama potroše na milione KM. Mnogi privređivači igara na sreću krše Zakon bez posljedičnih sankcija. Sve su ovo pokazatelji da je potrebno baviti se ovim problemom na sistemski način.

Udruženje NARKO-NE već dvije godine provodi program prevencije uključivanja mladih u igre na sreću Ko zapravo pobjeđuje? u školama u Kantonu Sarajevo i započinje realizaciju programa i u Tuzlanskom kantonu. Pored preventivnog programa u školama, od decembra 2023. NARKONE će također započeti medijsku kampanju pod nazivom Šta stavljaš na kocku? koja ima za cilj uticati na stavove, norme i ponašanja zajednice u vezi s igrama na sreću, te u konačnici,
prevenirati nastanak problematičnog kockanja.

Na okruglom stolu, na kojem će prisustvovati roditelji, školsko osoblje, stručnjaci iz obrazovanja, zdravstva i sigurnosti, bit će predstavljen program i njegovi rezultati provedbe u KS, raspravljat će se o stanju i prisutnosti igara na sreću u lokalnoj zajednici.

Događaj će biti održan 28. 11. 2023. godine u 17:00sati u JU Gimnazija Ismet Mujezinović (Ratimira Deletisa 1, Tuzla).

28.11.2023. godine

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

NB kraljevska2024

 mamamia

grin

balic dec 2022

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

emma

SOS2023NG