Kreativne radionice 23-25.9. u BKC Tuzla

 

Dani evropskog naslijeđa, koji se organiziraju širom evrope sa ciljem da privuku pažnju javnosti na potrebu i obavezu očuvanja zajedničke baštine, Ministarstvo za kulturu sport i mlade Tuzlanskog kantona i ove godine obilježava manifestacijom koju će realizirati u partnerstvu sa ustanovama kulture sa područja Tuzlanskog kantona, a u skladu s tim će biti realizirani brojni programi, radionice, okrugli stolovi i koncerti.

bkcradionice

Kao jedan od organizatora Muzej istočne Bosne ovim putem poziva sve zainteresirane da se prijave na kreativne radionice gdje će moći da iskuse kako je baviti se nekim zanatom, raditi s rukama i kreirati praktičan upotrebljiv predmet. Učesnici radionica se mogu prijaviti u dvije grupe: rad s drvetom ili tehnike veza, gdje će na jedan zabavan način steći osnovna znanja o starim zanatima ali ujedno i moderna iskustva kako bi se adaptirali današnjem tržištu.

S ciljem razvijanja svijesti o važnosti očuvanja starih zanatskih poslova, njihovoj primjeni u današnjem svijetu te nastavku očuvanja tradicije izrade predmeta za svakodnevnu upotrebu kroz održivo korištenje sirovina, sve radionice su besplatne i svi se mogu prijaviti.

Radionice će se održati u Bosanskom kulturnom centru Tuzla od 23. do 25. septembra.

Za rezervacije i više informacija slobodno nam pišite na:
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili pozovite na: +38762666864

Pri prijavi potrebni su nam sljedeći podaci:
Ime i prezime
Kontakt broj i/ili mail
Vrsta radionice: Drvo ili Vez

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBgooglepay

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma