"Cydonia" stanje na putevima za 16. avgusta


- BIHAMK: Stanje na cestama 16.8.2022. u 8 : 10 sati -

CydoniaBaner


Nakon završenog uviđaja saobraćajne nezgode u 08:05 sati normalizovan je saobraćaj u mjestu Bistarac, na magistralnom putu Tuzla-Lukavac.

Na putevima u Bosni i Hercegovini frekvencija vozila je pojačana, pa apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja.

Na magistralnom putu Bihać-Bosanski Petrovac (dionici Ripač-Dubovsko) zbog izvođenja neophodnih radova obustavit će se saobraćaj danas u vremenu od 13 do 14 sati. Za vrijeme obustave alternativni pravac je Bihać-Bosanska Krupa-Krnjeuša-Bosanski Petrovac. U ostalom periodu saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

U toku su radovi na vijaduktima Klopče i Klopačke stijene na dionici autoputa A-1 Zenica jug-Zenica sjever. Na mjestima izvođenja radova saobraća se preticajnom trakom, dok su vozna i zaustavna traka zatvorene za saobraćaj.

Zbog izvođenja radova na izgradnji obilaznice Donji Vakuf, saobraćaj je obustavljen na raskrsnici magistralnih puteva (M-5 i M-16) u Donjem Vakufu i preusmjeren na privremenu obilaznicu.

Na magistralnom putu Tarčin-Konjic zbog radova na izgradnji kružnog toka u blizini mjesta Bradina, u noćnim satima (od 22 do 06 sati), saobraća se naizmjenično jednom trakom, uz regulaciju semaforima. Tokom dana na ovoj dionici saobraća se dvosmjerno, bez zastoja.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Žitomislići-Počitelj (Ševaš Njive), Donji Vakuf-Travnik (Komar) i Bosanski Šamac-Orašje (Grebnice-Bazik).

Na putu Rudo-granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse, dok je za putnička vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Na graničnim prelazima: Izačić, Velika Kladuša, Gradina i Bosanska Gradiška pojačana je frekvencija putničkih vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

bihamk

 • Vijesti iz BiH

  • "Piemonte" vremenska prognoza za 27. septembra

     - Pretežno sunčano - Danas će u Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme. U Bosni mala do umjerena naoblaka, s tim što će dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove biti magle. Vjetar će biti...

  • "Cydonia" stanje na putevima za 27. septembra

   - BIHAMK: Stanje na cestama 27.9.2023. u 8 : 10 sati - Pojačan je promet vozila na gradskim saobraćajnicama i prilazima gradovima. Magla se zadržala na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne...

  • Servisne informacije omogućila je "Solana" dd Tuzla...

   Servisne informacije omogućila je Prekidi u vodosnabdijevanju...5 intervencija vatrogasaca...Rođeno 10 beba.     Vodovod27. septembra - Bez vode jutros dio naselja Ljubače, Demirovići, Morančani, Maline, dio naselja Pasci, Put Suha i...

  • "Piemonte" vremenska prognoza za 26. septembra

   - Pretežno oblačno, smanjenje oblačnost - Danas će u Bosni biti pretežno oblačno prije podne. Smanjenje oblačnosti u drugom dijelu dana. U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do...

  • "Cydonia" stanje na putevima za 26. septembra

   - BIHAMK: Stanje na cestama 26.9.2023. u 6 : 40 sati - Završeno je čišćenje većeg odrona i uspostavljeno saobraćanje kod mjesta Ograjina na magistralnom putu M-17 Žepče-Golubinja. S obzirom da su se na...

  • "Piemonte" vremenska prognoza za 25. septembra

     - Pretežno oblačno sa kišom i pljuskovima - Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Prije podne u centralnim, istočnim, sjevernim područjima Bosne, na istoku i jugoistoku Hercegovine se očekuje...

  << < 1 2 3 4 5 6 7 8 > >>

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

lovic juli 2022

grin

balic dec 2022

NB kraljevska

golden jan 2021 2

mamamia

 piemonte1

emma

fhz