Duraković kod Halilagića


-Potpredsjednik entiteta RS Duraković posjetio premijera TK Halilagića -

Durakovic

U okviru planiranih posjeta svim premijerima kantona koji pružaju podršku povratnicima na područje entiteta Republika Srpska, potpredsjednik manjeg bh entiteta Ćamil Duraković je boravio jučer u posjeti Vladi i premijeru Tuzlanskog kantona.
„Tuzlanski kanton je uvijek bio najbliži povratnicima, posebno na području podrinja, i pružao im je najintenzivniju podršku. Malo se zna da je i kičma zdravstvenog sistema i prvo medicinsko utočište za povratnike upravo Tuzlanski kanton i njegove zdravstvene institucije, posebno u oblasti sekundarne i tercijarne zdravstvene zaštite. Upravo zato ovu seriju posjeta započinjem u Tuzli i Tuzlanskom kantonu, odakle ćemo nastaviti i prema premijerima drugih kantona“, kazao je danas potpredsjednik Duraković.
U tom svjetlu fokus razgovora sa premijerom Halilagićem, te ministrima za rad, socijalnu politiku i povratak Fadilom Alićem i privrede Edinom Durakovićem, bili su povratnici, postojeći oblici podrške procesu povratka, ali i izazovi i mogućnosti redefiniranja tih programa i njihovom usklađivanju sa potrebama povratnika.
„Tuzlanski kanton je uvijek bio oslonac i podrška povratnicima u raznim oblastima. To je naša moralna dužnost i obaveza i od toga nećemo odstupiti ni u narednom periodu. Činjenica jeste, i mi smo to ove godine primijetili da se potrebe povratnika s vremenom mijenjaju, te u skladu sa tim promjenama mi moramo razmišljati o redefiniranju naših politika, programa i ciljeva. Već od naredne godine planiramo podršku povratku usmjeriti u pravcu podrške projektima ekonomskog razvoja, privrede, otvaranja novih radnih mjesta, kako bismo podržali one ljude koji su se vratili i pružili im priliku da rade i od tog svog rada privređuju i žive“, kazao je danas premijer Halilagić.

Odjeljenje za informisanje
16.11.2023. godine

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

NB Super NG

 mamamia

grin

balic dec 2022

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

emma

SOS2023NG