Pola miliona KM javnim preduzećima TK za projekte zaštite okolice

 

Ministrica za prostorno uređenje i zaštitu okolice Tuzlanskog kantona Anela Ajšić potpisala je danas ugovora sa predstavnicima 16 javnih preduzeća sa područja TK koji su ostvarili pravo na sredstva za realizaciju projekata iz oblasti zaštite okolice.
„Drago mi je da već treću godinu potpisujemo ugovore za projekte koji će pojačati kvalitet usluge vaših preduzeća“, kazala je ministrica Ajšić.

zastita oko


Uslove iz javnog konkursa Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okolice TK ispunilo je 16 javnih preduzeća a riječ je, između ostalog, o nabavci vozila za odvoz komunalnog otpada, nabavci kontejnera, izgradnji solarnih elektrana, nabavci i ugradnji LED rasvjete u ukupnom iznosu od pola miliona KM.
Radi se o namjenskim sredstva iz ekoloških naknada u okviru ekonomskog koda – kapitalni transferi javnim preduzećima. Rok za realizaciju projekta je 4 mjeseca od dana uplate sredstava na žiro-račun privrednog društva.
Javni konkurs za javna preduzeća sa područja Tuzlanskog kantona odnosio se na projekte iz zaštite okolice među kojima su provedba energetskih programa, unaprjeđivanje i izgradnja infrastrukture za zaštitu okoliša (nabavka vozila, kontejnera) i zaštita i očuvanje biološke i pejzažne raznolikosti.

9.7.2024. godine

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBTizi

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma