Kantonalna i federalna ministrica posjetile Zaštićeni pejzaž „Konjuh“


Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice TK Anela Ajšić i federalna ministrica okoliša i turizma Nasiha Pozder posjetili su danas JU Zaštićeni pejzaž „Konjuh“. Bilaj eovo prilika da se i federalna ministrica neposredno upozna sa prostorom i kapacitetima Zaštićenog pejzaža „Konjuh“, te perspektivama daljeg razvoja, unaprjeđenja i kvalitetnije zaštite ovog područja.

MPUZOKonjuh


Također, ministrice su danas obišle i radove na izgradnji dva teniska terena. Radi se o projektu u okviru planirane sportsko – rekreativne zone „Zelenika“, kojeg je prošle godine odobrila Vlada FBiH. Od ukupne vrijednosti projekta (120.000 KM) Federalna vlada je za njegovo sufinansiranje osigurala 90.000 KM, dok je preostalih 30.000 KM obezbjedilo Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okolice TK.
Prema riječima direktora JU Zaštićeni pejzaž Konjuh Seada Avdića, projekat je u završnoj fazi, a svečano otvaranje terena očekuje se polovinom jula.
Regulacionim planom JU Zaštićeni pejzaž Konjuh na prostoru sportsko-rekreativne zone „Zelenika“, planirana je i izgradnja košarkaškog i rukometnog terena, kao i velikog nogometnog terena, rečeno je danas.

Odjeljenje za informisanje
7.6.2024. godine

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBTizi

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma