"Kako upravljamo kvalitetom zraka u gradu Tuzli


- Održan Kick off meeting -

dir zrak

Na Tehnološkom fakultetu Tuzla je protekle sedmice održan početni sastanak projektnog tima-a Društva za istraživanje i razvoj DIR za implementaciju projekta „Kako upravljamo kvalitetom zraka u gradu Tuzli“. Projekat se implementira okviru javnog poziva Centar za razvoj i podršku CRP Tuzla projekta “GreenWorks – ZeleniRadovi, uticaj civilnog društva na smanjenje zagađenja zraka i zemljišta” koji finansira Evropska unija u okviru Programa podrške civilnom društvu i medijima za Bosnu i Hercegovinu 2019. – Podrška postojećim i novoosnovanim mrežama OCD-a u različitim oblastima.
Cilj projekta je podignuti svijest građana grada Tuzle i interesnih strana TK o zaštite okoliša i ljudskog zdravlja kroz primjenu mjera smanjenja aerozagađenja u individualno stambenim i individualno poslovnim objektima.
Vrijeme trajanja projekta: 4 mjeseca.

Na početnom sastanku kojem je presjedavao projekt menadžer mr Esad Arnautović rukovodilac projektnog tima DIR-a razgovaralo se o slijedećem: 1. Aktivnosti u projektu i projektni zadaci članova projektnog tima
2. Podjela i potpis Ugovora o djelu
3. Dogovor oko narednih aktivnosti
U diskusiji su uzeli učešće članovi projektnog tima : Esad Arnautović (projekt menadžer), stručni saradnici za okoliš i energijsku efikasnost , Snježana Mičević, Lejla Ibrahimović, Franc Andrejaš, Zoran Iličković i Ervin Đember.

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBgooglepay

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma