Prezentacija ekoloških aktivnosti povodom Dana planete Zemlje

 


U povodu obilježavanja Dana planete Zemlje danas je eko-akivnosti u odgojno-obrazovnim ustanovama predstavio ministru obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona Ahmedu Omeroviću predsjednik Ekološkog saveza „Eko zeleni“ TK Muhamed Omerović.
Sadnja raznobojnog cvijeća u predškolskim ustanovama u Živinicama i Tuzli, te Osnovnoj školi u Tojšićima, drvoreda četinara u dvorištu škole u Srnicama Donjim, podizanje šumskog parka na izletištu Monj u zajedničkoj eko akciji osnovaca iz Doborovaca i gračaničkih gimnazijalaca, samo su neke od značajnih aktivnosti Ekološkog saveza u odgojno-obrazovnim ustanova realizirane tokom ove sedmice. Te su eko aktivnosti, rečeno je ovom prilikom, praćene edukacijom nastavnika i učenika u cilju podizanja ekološke svijesti. Pored toga, za naredni četvrtak najavljena je i eko-akcija u dvorištu Osnovne škole „Mejdan“ u Tuzli i podizanje šumskog parka sa 200 sadnica četinara.

ekozeleni


Ministar Omerović zahvalio jeekološkom aktivistiMuhamedu Omeroviću na naporima i aktivnostima koje Ekološki savez provodi u odgojno-obrazovnim ustanovama na području Tuzlanskog kantona u cilju podizanja ekološke svijesti učenika.
Sastanak je bio prilika da predsjednik Ekološkog saveza resornom ministru uruči publikaciju „Škola u prirodi“ Mirsade Zukorlić i Muhameda Omerovića.

Odjeljenje za informisanje
22.4.2022. godine

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBgooglepay

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma