Zajednički jezik u zastupanju interesa privrede, radnika i vlasti


U cilju koordinacije aktuelnih angažiranja na ekonomskom i socijalnom planu danas se sastalo Ekonomsko-socijalno vijeće Tuzlanskog kantona. Na sastanku se kao prioritetni izdvojio zajednički stav predstavnika sindikata, poslodavaca te Vlade TK, kao trećeg socijalnog partnera, da se zvanično pozovu svi relevantni akteri koji imaju ulogu u odlučivanju o Nacrtu Zakona o izmjenama Zakona o pripadnosti javnih prihoda u Federaciji Bosne i Hercegovine.

esv tk

esv tkPoziv je, pred sutrašnje odlučivanje o Nacrtu zakona u Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, upućen predstavnicima TK u institucijama FBiH kao i predstavnicima drugih kantona koji su oštećeni aktuelnim načinom raspodjele javnih prihoda. Predstavnici ekonomsko- socijalnog vijeća TK pozvali su poslanike Doma naroda da podrže nacrt Zakona i prilikom izjašnjavanja zastupaju interes Tuzlanskog kantona jer je ključno ujedniti snage u borbi za pravedniju raspodjelu javnih prihoda, rečeno je ovom prilikom.

Sastanak je bio prilika za dogovor o promociji predstojećeg skupa sa predstavnicima njemačke privredne komore koja objedinjuje dvije institucije koje se bave unutarnjom i vanjskom privredom (AHK i IHK) i čije Predstavništvo njemačke privrede u BiH traži privredne partnere na području TK. Cilj je animirati što više privrednika sa područja TK da budu učesnici ovog događaja koji će se održati 22. oktobra u Tuzli.

14.10.2021. godine

 poliklinika irac

solana1

adriatic

izazovb

Banner Lukavac 180x112

fhz

 kapija3

grad tuzla1 

 

 

 

rudnik soli gif

medex farm2

lovic

piemonte1

srce za djecu

golden jan 2021 2

cydonia2
vlada tk1