Priznanje za trud 268 talentovanih učenika


Promocijom 268 talentovanih osnovaca i srednjoškolaca Ministarstvo obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona javnosti je predstavilo učenike koji su u prošloj školskoj godini ostvarili zapažene rezultate na kantonalnim, federalnim, državnim i međunarodnim takmičenjima.
Ministar obrazovanja i nauke Zlatan Muratović čestitajući učenicima, njihovim roditeljima i nastavnicima istaknuo je da su ovi mladi ljudi najbolji ambasadori našeg obrazovanja. “Moram reći da smo izuzetno ponosni na sve naše učenike i naravno, njihove nastavnike a Ministarstvo je izdvojilo sredstva da jednokratnom stipendijom nagradi veliki trud koji su učenici uložili“, rekao ovom prilikom ministar Muratović.

ucenici


U organizaciji manifestacije kao i 42 takmičenja tokom protekle godine bio je Pedagoški zavod TK čiji je direktor Nikola Čiča rekao da se na ovaj način afirmišu pozitivne vrijednosti te da djeca vole da pokazuju znanje a institucije su tu da im kroz razne aktivnosti to i omoguće. „Tuzlanski kanton prednjači u Bosni i Hercegovini u organizaciji a naši učenici na svim višim razinama, federalnim i državnim, ostvaruju sigurno najzapaženije rezultate. Mi smo stajališta da svakom djetetu želimo ponuditi da se iskaže u onom u čemu je dobro“, rekao je direktor Čiča.  
Promovisanim učenicima naknadno će biti isplaćene jednokratne stipendije čiji se iznosi razlikuju od ranga i nivoa takmičenja. Ukupan fond koji je predviđen budžetom za tu namjenu je 20 hiljada 500 KM.

16.11.2018. godine

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBgooglepay

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma