Saopćenje za roditelje i učenike osnovnih škola

 

S obzirom da se u javnosti pojavile različite dezinformacije vezane za distribuciju udžbenika učenicima osnovnih škola, Ministarstvo obrazovanja i nauke obavještava sve roditelje i učenike da je Ministarstvo nabavilo udžbenike za sve učenike osnovnih škola i da je većina udžbenika već distribuirana školama.
Zbog razlike u izdavačima udžbenika, dio udžbenika još uvijek nije distribuiran u škole. Očekujemo da će i ovaj proces biti završen do sredine slijedeće sedmice, kada bi trebalo da svi učenici na raspolaganju imaju sve nabavljene udžbenike.

udzbenici

Ministarstvo obrazovanja i nauke izvršilo nabavku slijedećih udžbenika:
• Za prvi razred osnovne škole nabavljeno je 5 udžbenika i to: Moja početnica, Moja Matematika, Moja okolina, Likovna kultura i Muzička kultura.
• Za drugi razred osnovne škole nabavljeno je 5 udžbenika i to: Moja čitanka, Moja matematika, Moja okolina, Likovna kultura i Muzička kultura.
• Za treći razred osnovne škole nabavljeno je 5 udžbenika i to: Moja čitanka, Moja matematika, Moja okolina, Likovna kultura i Muzička kultura.
• Za četvrti razred osnovne škole nabavljeno je 5 udžbenika i to: Čitanka, Matematika, Moja okolina, Likovna kultura i Muzička kultura.
• Za peti razred osnovne škole nabavljeno je 9 udžbenika i to: Čitanka, Naš jezik, Matematika, Priroda, Društvo, Osnove tehnike, Likovna kultura, Kultura življenja i Muzička kultura.
• Za šesti razred osnovne škole nabavljeno je 11 udžbenika i to: Čitanka, Naš jezik, Matematika, Biologija, Informatika, Historija, Geografija, Njemački jezik (drugi strani jezik) Likovna kultura, Tehnička kultura i Muzička kultura.
• Za sedmi razred osnovne škole nabavljeno je 11 udžbenika i to: Čitanka, Naš jezik, Matematika, Biologija, Fizika, Historija, Geografija, Njemački jezik (drugi strani jezik), Likovna kultura, Tehnička kultura i Muzička kultura.
• Za osmi razred osnovne škole nabavljeno je 13 udžbenika i to: Čitanka, Bosanski jezik, Matematika, Biologija, Fizika, Historija, Geografija, Hemija, Njemački jezik (drugi strani jezik), Likovna kultura, Informatika, Tehnička kultura i Muzička kultura.
• Za deveti razred osnovne škole nabavljeno je 11 udžbenika i to: Čitanka, Naš jezik, Matematika, Biologija, Fizika, Historija, Geografija, Hemija, Njemački jezik (drugi strani jezik), Tehnička kultura i Muzička kultura.

Koristimo priliku da vam poželimo sretnu i uspješnu školsku godinu!


Odjeljenje za informisanje
2.9.2022. godine

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBgooglepay

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma