Novoj banci priznanje za najbolji poslovni potez u finansijskom sektoru

 

Dana 22. juna 2022. godine, u Sarajevu, portal Indikator.ba, u partnerstvu sa Privrednom komorom Federacije Bosne i Hercegovine, uručio je Novoj banci a.d. Banja Luka priznanje za najbolji poslovni potez u finansijskom sektoru tokom 2021. godine. Za prestižnu nagradu, Nova banka je izabrana na osnovu istraživanja novinara i saradnika projektnog tima, uz konsultaciju sa uglednim stručnjacima iz oblasti finansija. U ime Nove banke, nagradu je primio Siniša Adžić, predsjednik Uprave.

NBpriznanje

Najbolju ocjenu poslovnog poteza dobio je projekat uvođenja usluge e-Novčanik, koja je dostupna u okviru Smart Nova aplikacije, te omogućava beskontaktna plaćanja mobilnim telefonom sa android operativim sistemom. Usluga e-Novčanik korisnicima je dostupna od avgusta 2021. godine, a do danas, od 15 hiljada korisnika aplikacije Smart Nova, njih skoro 2 hiljade digitalizovalo je svoje Mastercard platne kartice.

Povodom uručenja prestižnog priznanja, gospodin Adžić se u ime 700 radnika Nove banke i u lično ime zahvalio na izboru, te je izjavio: “Inovacije potiču naš rast. Veoma je važno pružiti kvalitetnu uslugu, jer stvaranjem dodatne vrijednosti kroz korisničko iskustvo, ostvaruje se značajna konkurentska prednost. Mi slušamo naše klijente, oni su prvi pokretači inovacionog procesa, jer radimo da zadovoljimo njihove potrebe u domenu poboljšanja performansi postojećih proizvoda, kao i na razvoju novih proizvoda. Međutim, svaka primjena novih tehnologija posljedica je stimulativnog radnog okruženja i njegovanja kulture stvaranja novih ideja, a na to smo posebno ponosni.“

Prednosti modernih digitalnih rješenja prepoznate su od strane korisnika finansijskih usluga, jer  putem mobilnih uređaja i WEB aplikacija mogu da obavljaju transakcije u zemlji i svijetu, bez potrebe odlaska u banku, što svakodnevno rezultuje povećanjem broja aktivnih korisnika. Svaka kupovina potvrđena je visokim sigurnosnim standardima, a pruža jednostavnu, brzu i praktičnu metodu plaćanja.

 22. juni 2022. godine

 poliklinika irac

transturist2

centralno

limenka

solana1

adriatic

izazovb

Banner Lukavac 180x112

 

 kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

pavic3

grin

mamamia

nova banka

medex farm2

emma

lovic

piemonte1

golden jan 2021 2

cydonia2

srce za djecu apr 2022

SOS apr 2022

fhz