- Aktivnosti BHMAC Regionalnog ureda Tuzla -

mine

BHMAC Regionalni ured Tuzla vodi aktivnosti na pripremama za operacije deminiranja i tehničkog izviđanja na Minsko sumnjivom području (MSP) Kovačica, koje obuhvata područje naselja: Kovačica, Cviljevina, Konjkovići i Gornja Tuzla. To podrazumijeva i prikupljanje informacija od građana koji žive na pomenutim područjima, u vezi sa saznanjima ili sumnji na miniranost i postojanje mina. Cilj ovih aktivnosti je dobijanje što tačnije „slike“ zagađenosti pomenutog područja minama i minsko eksplozivnim sredstvima.

U vezi s tim, dana 23.11.2021. godine održan je sastanak predstavnika BHMAC Regionalni ured Tuzla, Službe civilne zaštite Grada Tuzle i građana mjesnih zajednica kojima pripadaju navedena područja (Kovačica, Cviljevina, Konjkovići i Gornja Tuzla), na kojem su predstavnici Službe civilne zaštite i mjesnih zajednica dobili detaljnije informacije o planiranim aktivnostima i načinu prikupljanja informacija.

U cilju što efikasnijih i sveobuhvatnijih priprema za operacije deminiranja i tehničkog izviđanja na navedenom području, mole se svi građani da sva saznanja ili sumnje na miniranost i postojanja mina prijave izviđačkom timu na terenu ili na kontakt telefone:
-Služba civilne zaštite Grada Tuzle – 121  ili  035-364-255
-BHMAC Regionalni ured Tuzla – 035-294-249, 035-294-250
ili e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.; Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Grad Tuzla, Služba civilne zaštite
30.11.2021. godine

 poliklinika irac

solana1

adriatic

izazovb

Banner Lukavac 180x112

fhz

 kapija3

grad tuzla1 

 

 

 

pavic3

medex farm2

emma

lovic

piemonte1

srce za djecu

golden jan 2021 2

cydonia2
vlada tk1