Otvoren 6. Festival savremene žene

 

- U Hrvatskom kulturnom centru u Tuzli svečano otvoren šesti Festival savremene žene -

Jučer je svečano, u Hrvatskom kulturnom centru Tuzla, otvoren šesti po redu Festival savremene žene.
Nakon nastupa Mažoretkinja HKD Napredak Busovača i ženskog vokalnog ansambla Bosanke, prisutnima se u prepunoj sali HKC-a prisutnima obratila Edina Selesković koja je šaljivo na početku istakla da je Festival nadživio i pandemiju i svjetske krize, a nadživjet će i kišu. Također je istakla da je nakon svakog razgovora sa govornicama dodatno motivirana, bez obzira koliko vremena svi pojedinačni razgovori uzimaju.

6 FSZ


Prisutnima se na otvaranju Festivala ispred Turističke zajednice grada Tuzla obratila i Dželmina Huremović koja je istakla da je sam Festival od velikog značaja i za turistički život Tuzle.

  • Steliana Nedera, predstavnica UNDP-a istakla je da je vrlo ponosna i da joj je čast biti među inženjerkama, gradonačelnicama, poduzetnicama i svim uspješnim ženama koje je Festival okupio.
  • Zvone Žigon, zamjenik ambasadora Republike Slovenije u BiH, na početku svog obraćanja na otvaranju Festivala rekao je da mu je čast i zadovoljstvo da svima prenese pozdrave predsjednice republike Slovenije.
  • NJ.E. Christine Toudic, ambasadorica Republike Francuske u BiH poručila je da žene trebaju ponijeti baklju i krenuti naprijed kako bi izgrađivale bolji život. Također je naglasila da se bolje društvene odluke donose kada i žene učestvuju u političkom životu.
  • Alisa Eshet naglasila je da se žene mogu izboriti sa svim izazovima koje pred njih postavlja društvo.
  • Lidija Žigić, direktorica NLB banke, BiH naglasila je da su ispred NLB banke ponosni što već pet godina prate jedan ovako značajan festival. Prema njenim riječima, svaka žena koja je spremna da se uhvati sa izazovima to i može.
  • Alma Zadić, ministrica pravde Republike Austrije, putem videoporuke je poručila da je podrška od ključnog značaja za ženske uspjehe kao i da je važno da žene samostalno izgrađuju svoje puteve.
  • Ljiljana Kunosić, CFO, Bingo doo Tuzla, BiH u svome je obraćanju rekla da u najljepšem gradu imamo najljepše dešavanje, misleći na Festival savremene žene te da su žene stvarno iznad svih.
  • Dragana Bulić, direktorica World Vision B&H, nakon pozdrava je rekla da je i ove godine čast biti dio ove fantastične festivalske priče i da je fantastično biti okružen uspješnim ženama.
  • Na kraju svečanog otvaranja šestog po redu Festivala savremene žene prisutnima se video-porukom obratila Arma Tanović Branković, glumica & Čuvarica dječijih snova, a u obraćanju je naglasila da žene mogu stvarati pozitivniju sliku u Bosni i Hercegovini.

Poslije obraćanja uslijedila je izložba NFT FOR WOMEN by UN WOMEN, a uz koktel su prisutni na kraju uživali u muzičkoj izvedbi učenika srednje Muzičke škole Čestmir Mirko Dušek Tuzla.

Šesti Međunarodni Festival savremene žene ove će se godine održati od osmog do 11. juna u Tuzli. Mnogo izvanrednih govornica, umjetnica iz čitavog svijeta učinit će i ovaj Festival.

Festival savremene žene povezuje i podržava sve uspješne priče Bosne i Hercegovine, regije i svijeta, ali i motiviše mlade žene. Do sada je ugostio stotine govornica koje su podijelile svoja iskustva i inspirisale mnoge mlade ljude.

9.6.2023. godine

  • Zanimljivosti Scena

    • Večeras “Budala na večeri”

      Večeras “Budala na večeri”  - “Tri prikazivanja Boga” 24. i 25. aprila - „Sladoled“ 27. aprila - “Budala na večeri”, autora Frencisa Vebera i u režiji Midhata Kušljugića, predstava je koja će se odigrati večeras, u utorak 23.4....

    • U Tuzli obilježen Svjetski dan knjige

      U Tuzli obilježen Svjetski dan knjige  - Manifestacijom „Shakespeare Day“ obilježen Svjetski dan knjige i autorskih prava - U prisustvu britanskog ambasadora u Bosni Hercegovini Juliana Reillya, ministra obrazovanja i nauke Tuzlanskog...

    • Večeras premijera "Tri riječi" u BKC Tuzla

      Večeras premijera   Monodrama sa dva lica pod nazivom “Tri riječi”, premijerno će biti odigrana na kamernoj sceni Bosanskog kulturnog centra TK u Tuzli 20. aprila 2024. godine u koprodukciji Bosanskog kulturnog centra TK...

    • Večeras promocija knjige "Ono što ostaje"

      Večeras promocija knjige   - Promocija knjige autorice Esnefe Muhić - Promocija knjige "Ono što ostaje", autorice Esnefe Muhić, biti će održana u četvrtak, 18. aprila 2024. godine u Centru za mlade Tušanj s početkom u 18:30...

    • Svečana akademija i izložba “Grad i ljudi”

      Svečana akademija i izložba “Grad i ljudi”- Umjetničko veče u čast akademskog slikara Zdravka Novaka - U Međunarodnoj galeriji portreta Tuzla u četvrtak 18. aprila u 19 sati bit će održano Umjetničko veče u čast 90. rođendana akademskog slikara...

    • Večeras promocija knjige "Misterij genoma"

      Večeras promocija knjige - Autor Almir Alić - Promocija novog romana koji nosi naziv: "Misterij genoma" i zbirke priča "Sjaj i bijeda tranzicije", bosanskohercegovačkog autora Almira Alića, će se održati u Kući i atelju...

    << < 1 2 3 4 5 6 7 8 > >>

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBgooglepay

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma