Sakati Bily sa Inišmana otvorit će ITF ŽiviFest u Živinicama

 

U Živinicama su u toku posljednje pripreme za međunarodni teatarski festival “Živi fest” koji će početi 21. oktobra, a učešće će uzeti najbolja pozorišna ostvarenja iz BiH i regije
U četvrtak je u BKC-u Živinice održana press konferencija na kojoj je najavljen repertoar Internacionalnog teatarskog festivala, ŽiviFEST, 2021.

zivifestpress

Festival će svečano biti otvoren 21. oktobra (četvrtak), s početkom u 19:00 sati, u Velikoj sali BKC-a Živinice, predstavom Sakati Billy sa Inišmana, u produkciji Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, a publika će svaku noć, do 29. oktobra, moći uživati u kvalitetnim pozorišnim ostvarenjima iz BiH, S. Makedonije, Srbije i Češke Republike, istakao je Elmir Krivalić, umjetnički direktor Živog festa, te najavio da će pored stručnog žirija, najbolju predstavu birati i publika.

Značajan festival za teatarsku scenu u BiH nastao je iz teatarske revije “Četvrkom u pozorište” koja se već četiri godine održava na sceni Bosanskog kulturnog centra Živinice, a trajat će sve do 29. oktobra kada će svečano biti zatvoren dodjelom nagrada, za najbolje predstave Zlatko Jugović i Dževad Zejćirović, te dodjelom nagrada za najbolju glumicu i najboljeg glumca festivala, a cilj nije samo afirmacija pozorišne umjetnosti, već stvaranje kritične mase ljudi koji će kroz teatarsku umjetnost kritički posmatrati na anomalije društva, istakao je Krivalić.

Direktor BKC-a Mevludin Ferhatović je istakao da je ovo najznačajniji kulturni projekat u Gradu Živinice i zahvalio se pokroviteljima Gradu Živinice i Gradonačelniku Samiru Kamenjakoviću, ali i Fondaciji za muzičke, scenske i likovne umjetnosti, Sarajevo.

Amira Ahmetović, organizator u JU BKC Živinice saopćila je repertoar i istakla značaj svih predstava koje gostuju na ovogodišnjem festivalu.

Sve predstave počinju u 19:00 sati.

Ulaznice za festival mogu se kupiti od 18. oktobra (ponedjeljak), u prostorijama BKC-a, cijena ulaznice je 8KM, a paket ulaznica za sve predstave je 40 KM.

REPERTOAR

 poliklinika irac

solana1

adriatic

izazovb

Banner Lukavac 180x112

fhz

 kapija3

grad tuzla1 

 

 

 

rudnik soli gif

medex farm2

SOS 2021

lovic

piemonte1

srce za djecu

golden jan 2021 2

cydonia2
vlada tk1