Danas promocija knjige „Tunjo - Razgovori s Muhamedom Filipovićem“

- BKC TK otvara „Oktobar – mjesec knjige“ -

Tunjo


Knjiga „Tunjo - Razgovori s Muhamedom Filipovićem“, nakon sarajevske doživjet će i svoju tuzlansku promociju.
Djelo autora Ruždije Adžovića, koje je Buybook izdao ove godine, u Bosanskom kulturnom centru Tuzlankog kantona bit će promovisano u srijedu 6. oktobra/listopada 2021. godine.
Ovo je šesta knjiga ovog bh. novinara, publiciste, književnika i prema riječima autora rezultat je njegovih višemjesečnih namjenskih razgovora s akademikom Muhamedom Filipovićem. Akademik Muhamed Filipović preminuo je 26. februara prošle godine.
Na promociji će o knjizi sa autorom razgovarati novinar, publicista i reditelj Jasmin Duraković.


Promocija će se održati u u četvrtak 6. oktobra/listopada 2021. godine u Plavoj Sali Bosanskog kulturnog centra TK, sa početkom u 18 sati. Posjetitelji su obavezni pridržavati se aktuelnih higijeno-epidemiloških mjera.

  • O autoru:

Ruždija Adžović (1962, Podgorica) novinar je, publicista i književnik. U Sarajevu je završio Fakultet političkih nauka - Odsjek žurnalistika. Radio je za više medija, te bio urednik u Dnevnom avazu i magazinu Banke. Autor je nekoliko knjiga, između ostalih romana Ogrlica iz Šanliurfe, objavljenog u četiri izdanja i prevedenog na turski, te knjige razgovora Kilibarda – Sarajevski dani. Zastupljen je u brojnim proznim antologijama. Ruždija Adžović je i muzičar i muzički stvaralac, a bavi se i slikarstvom,

  • Mjesec knjige u BKC TK

Bosanski kulturni centar Tuzlanskog kantona i ove godine obilježava “Oktobar – mjesec knjige”, a program koji će činiti više promocija i drugih pratećih događaja počinje upravo sa promocijom knjige Tunjo - Razgovori s Muhamedom Filipovićem.
Već 9. oktobra u BKC TK će biti promovisana knjiga „Imancipacija“, autorice Hanke Vlahovljak, 14.10 je termin promocije knjige „Deset mitova o Izraelu“, koju je napisao izraelski historičar Ilan Pape a na bosanski jezik preveo Resul Mehmedović. Knjiga Ilijaza Dudića „Izgubljeni sin“ bit će promovisana 19.10, a BKC TK je 28. 10. planirao organizaciju okruglog stola/panel diskusije sa temom aktuelnog trenutka knjige i izdavaštva u Bosni i Hercegovini, a o čemu će javnost blagovremeno biti obaviještena.

JU BKC TK
6.10.2021. godine

 poliklinika irac

solana1

adriatic

izazovb

Banner Lukavac 180x112

fhz

 kapija3

grad tuzla1 

 

 

 

rudnik soli gif

medex farm2

lovic

piemonte1

srce za djecu

golden jan 2021 2

cydonia2
vlada tk1