Večeras „Od gnijezda do zvijezda“

 

U okviru Festivala mladih 2021. Pozorište mladih Tuzle u saradnji sa Udruženjem „Mladi Tuzle“ Tuzla organizuje projekciju filma „Od gnijezda do zvijezda“ koji je nastao 2019. godine u produkciji Mladih Tuzle uz podršku Fondacije tuzlanske zajednice.


Kratki igrani film "Od gnijezda do zvijezda" je emotivna priča o prijateljstvu koje se svijetom mašte pokušava izboriti sa teško ili nikako rješivim situacijama u stvarnosti.

gnijezdo


Osnovna tema filma je vršnjačko nasilje, ali i nasilje u porodici, predstavljeni kao svakodnevnica i prepreka odrastanju. U isto vrijeme, radnja prati djevojčicu i dječaka kao učenike osnovne škole izložene negativnim komentarima koji postepeno dovode do isticanja ozbiljnosti suštine problema međuvršnjačkih odnosa.

Imenovanje uzroka problema, te mogućnost promjene pasivnosti društva u shvatanju težine potencijalnih posljedica nasilja jesu ciljevi kojima teži ovaj kratki film.

Film se prikazuje u subotu, 18.9.2021. godine u 20:00 sati na sceni Pozorišta mladih Tuzle (dvorana Kaleidoskop).

Ulaz na projekciju je slobodan, ali je zbog ograničenog broja posjetilaca, obavezna prethodna najava dolaska na 061 365 600 (sms, viber, whatsup).

Mladi Tuzle – Mjesto sigurnog odrastanja

 poliklinika irac

solana1

adriatic

izazovb

Banner Lukavac 180x112

fhz

 kapija3

grad tuzla1 

 

 

 

rudnik soli gif

medex farm2

lovic

piemonte1

srce za djecu

golden jan 2021 2

cydonia2
vlada tk1