Finalna runda EESTech Challenge 2024!


- Sarajevo ugostilo studente iz 11 evropskih gradova -

Finale


Udruženje studenata elektrotehnike Evrope (EESTEC), Lokalni komitet Sarajevo je proteklih dana bilo domaćin studentima iz 11 različitih evropskih gradova, koji su od 31. maja do 3. juna boravili u našem gradu u svrhu učešća na Finalnoj rundi EESTech Challenge 2024! Studenti iz Aachena, Trsta, Ksantija, Ciriha, Skoplja, Sankt Petersburga, Eskišehira, Istanbula, Niša, Novog Sada, Madrida i Patrasa okupili su se kako bi se takmičili u ovom prestižnom međunarodnom takmičenju.
EESTech Challenge je međunarodno takmičenje studenata elektrotehnike i računarstva, koje svake godine ima novu temu. Takmičenje se odvija kroz lokalne runde i finalnu rundu, gdje pobjednici lokalnih hakatona dolaze na finalnu rundu kako bi se takmičili za titulu najboljeg tima. Ovogodišnja tema bila je "AI Applications", a Julian Eder i Eric Schulz iz Infineon Technologies bili su zaduženi za kreiranje izazova. Tema je bila "Make your SmartHome smart with Infineon sensors & GenAI".
Takmičari su tokom 24 sata predano radili na razvoju rješenja i metoda za zadani izazov, koje su nakon isteka vremena prezentovali. Nakon odličnih prezentacija, u uži krug su se plasirali timovi iz Trsta, Madrida i Novog Sada. Mjesta su dodijeljena prema najboljim idejama, pri čemu je prvo mjesto osvojio tim iz Madrida, drugo mjesto tim iz Trsta, a treće mjesto tim iz Novog Sada.
EESTech Challenge je izvanredan projekat koji okuplja studente iz cijele Evrope sa zajedničkim ciljevima i interesima. Omogućava im umrežavanje i razmjenu ideja kroz tehnologiju, stvarajući nova prijateljstva i profesionalne kontakte.
Iskreno se zahvaljujemo našim sponzorima, Infineon Technologies, na izboru izazova, te HulkApps-u na obezbjeđivanju savršenog prostora za održavanje hakatona. Također se zahvaljujemo našim partnerima HTEC i Encode, te sponzorima RedBull i Džajić-Commerce. Njihova podrška i angažman bili su ključni za uspjeh ovog događaja.
Posebnu zahvalnost dugujemo svim volonterima te članovima Organizacionog odbora: Dženana Terzić, Iman Kantić, Hamza Ramić, Mersid Pilipović, Amina Hajrić i Nudžejma Kantić, čiji je trud i posvećenost omogućio da ovaj događaj bude organizovan na najvišem nivou. Predanost i rad iza kulisa učinili su ovo takmičenje nezaboravnim iskustvom za sve učesnike.

12.6.2024. godine

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBTizi

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma