“GirlTHing” pripema još jedan projekat u nizu

 

- Radionice od 1. do 8. juna u prostorijama Bit Centra u Tuzli -

girlthingdizajn

Udruženje mladih žena “GirlTHing” iza sebe ima mnogo uspješnih projekata. U idućem periodu sprema se još jedan pod nazivom “Design+: Razvijanje kreativnih potencijala kroz edukaciju mladih”. Ovo je inovativna inicijativa usmjerena na edukaciju i poticanje kreativnosti u području grafičkog dizajna.

Problem današnjice, koji je potaknuo razvoj ovog projekta, je nedostatak pristupa kvalitetnom obrazovanju, praktičnom iskustvu i resursima u području grafičkog dizajna. Mnogi mladi ljudi nemaju priliku pristupiti obrazovnim resursima koji su im neophpodni za razumijevanje osnova dizajna, te nemaju dovoljno praktičnog iskustva. Sve to ograničava njihovu sposobnost da razvijaju svoje vještine koje su neophodne za uspješnu karijeru u ovoj oblasti.

Projekat “Design+: Razvijanje kreativnih potencijala kroz edukaciju mladih” je osmišljen kako bi omogućio pristup obrazovanju i praktičnom iskustvu mladima koju su zainteresovani za razvoj vještina u grafičkom dizajnu. U sklopu projekta je planirana realizacija ukupno pet radionica na kojima će se učesnici upoznati sa osnovama grafičkog dizajna, istražiti njegove primjene u svakodnevnom životu i naučiti upotrebljavati alate za ovu oblast kao što su Figma i Canva.

Edukator na ovim radionicama će biti Dario Babović, kreativni direktor Design Better Studia i osnivač i edukator na Design Better Academy. Dario je grafički i vizuelni dizajner sa preko 15 godina iskustva u industriji.

Radionice će biti održane u periodu od 1.6.2024. do 8.6.2024. godine u prostorijama Bit Centra u Tuzli, a dvije od pet radionica će biti održane online. Sve zainteresovane mlade osobe prijave mogu slati na link girlthing.ba/prijava.

Ovu kampanju podržala je Fondacija tuzlanske zajednice u okviru projekta “Naša zajednica je naša odgovornost” kojeg provodi uz podršku USAID-a, u okviru programa Snaga lokalnog.

tuzlarije.net

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBTizi

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma