Susret Bećirović - Lugavić


- Bećirović razgovarao sa Zijadom Lugavićem kandidatom za gradonačelnika Grada Tuzle -

ZijadDenis

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, dr. Denis Bećirović, razgovarao je sa dr. sc. Zijadom Lugavićem, kandidatom Socijaldemokratske partije (SDP) za gradonačelnika Grada Tuzle na prijevremenim izborima koji će biti održani 5.2.2023. godine.

Vršilac dužnosti gradonačelnika Tuzle, Zijad Lugavić zahvalio se Denisu Bećiroviću za nesebičnu podršku građanima u nastojanjima da se poboljša kvalitet života svih građana i nastavi kontinuitet razvoja Tuzle. Lugavić je naglasio da će se u slučaju pobjede na prijevremenim izborima zalagati za jaku i prosperitetnu Tuzlu, te nastaviti razvoj postignut u proteklih dvadeset godina.

Vršilac dužnosti gradonačelnika Tuzle, dr.sc. Zijad Lugavić, upoznao je člana Predsjedništva BiH, dr. Denisa Bećirovića sa prioritetima kojima je posvećena gradska administracija, na čijem čelu se nalazi. U skladu sa nadležnostima lokalne samouprave, Lugavić je poručio kako su u njegovom prioritetu projekti posvećeni stvaranju boljeg ambijenta za ostanak mladih, bržem ekonomskom razvoju i široj primjeni novih tehnologija, unapređenju komunalne infrastrukture, rješavanju ekoloških i socijalnih problema, i svemu drugom što doprinosi boljem kvalitetu života građana i građanki Tuzle. Naglasio je kako ima posebne programe za najmlađe, mlade, osobe treće životne dobi, boračku populaciju, nezaposlene i sve ranjive kategorije zajednice.

Zijad Lugavić je naglasio kako je njegov program rada proizašao iz intenzivnih razgovora sa građanima, privrednicima, nevladinim organizacijama i drugim akterima, te da se temelji na tri osnovne dimenzije održivog razvoja i usklađen je sa UN-ovim ciljevima održivog razvoja, a to su: društvo, okoliš i ekonomski razvoj.

25.1.2023. godine

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBgooglepay

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma