Poziv - donirajte za stipendiranje studenata

- Poziv na učešće u stipendiranju studenata putem Fonda „Prometej“ -

PrometejStipendije


Pozivamo vas da nam se pridružite i donirate za stipendiranje studenata u okviru Fonda za stipendiranje „Prometej“ Fondacije tuzlanske zajednice. Pridružiti nam se možete kao suosnivač ili donator Fonda kako biste podržali mlade ljude da se obrazuju i da budu aktivni članovi zajednice i nosioci razvoja bosanskohercegovačkog društva i države.


Već četvrtu godinu, Fondacija tuzlanske zajednice promoviše pozitivne vrijednosti u društvu u kojem su aktivne mlade osobe istinski junaci zajednice, oni koji svakodnevno uče i razvijaju vještine za kreiranje budućnosti zemlje po svojoj mjeri. Fond za stipendiranje „Prometej“ je osnovan u avgustu 2017. godine od strane grupe mladih ljudi, tada na početku svoje karijere, koji su izabrali da svoja filantropska sredstva ulože u istinsku snagu i potencijal, da ulažu u mlade i njihovo obrazovanje.


Tokom protekle tri godine kroz Fond „Prometej“ prikupljeno je više od 25 hiljada KM. Za jednu godišnju stipendiju potrebno je 1.800,00 KM u mjesečnom iznosu od 150 KM.


Mladi u Bosni i Hercegovini se suočavaju sa velikim izazovima u periodu studiranja. Troškovi za knjige, smještaj i hranu mogu biti jako veliki, a sredstva koja dobiju od roditelja ili koja mogu zaraditi od povremenih sezonskih poslova su skromna i često nedovoljna.

Svrha Fonda je podržati mlade u njihovim naporima da se obrazuju, da budu aktivni članovi zajednice, te da u konačnici budu nosioci razvoja i emancipacije bosanskohercegovačkog društva. Osnivači Fonda žele pomoći perspektivnim studentima Univerziteta u Tuzli da lakše završe studij, ali i da kroz aktivno djelovanje u društvenoj zajednici promoviraju vrijednosti građanskih sloboda, demokratije i solidarnosti.


Dugoročni cilj nam je da proširimo krugove donatora i obezbijedimo sredstva za što veći broj stipendija. Pridružite nam se i vi! Od stalnih donatora i osnivača prikupili smo već 7.400,00 KM. Cilj nam je da prikupimo 15.000,00 KM za 8 stipendija. Potrebna nam je vaša podrška, kako bismo ostvarili ciljeve mladih u BiH, inače pokretača društvenih promjena i najvećeg potencijala jednog društva i države.

Sredstva možete uplatiti putem on-line platforme Fondacije tuzlanske zajednice, Doniraj.ba

https://doniraj.ba/project/view/fond-za-stipendiranje-prometej


Također, vaše donacije možete uplatiti i žiralno na račun Fondacije tuzlanske zajednice

br. 1321 0020 0707 4926 kod NLB banke, sa naznakom


da je donacija za Fond „Prometej“.

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBgooglepay

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma