VolimTuzlu - Tuzlanski portal

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Otvoren novi salon ˝Izazova˝

E-mail Ispis PDF

Uposleno deset radnika

Kako piše tuzlanski portal Tuzlarije.net, preduzeće "Izazov" iz Kalesije je godinu koja je na izmaku, krunisalo značajnim poslovnim uspjehom.

U adaptiranom i renoviranom salonu u Miladijama u Tuzli (bivša Lesnina), danas je otvoren novi salon namještaja, a posao je dobilo deset radnika. Svečanu vrpcu u novootvorenom salonu su presjekli Željko Knežiček, ministar industrije, energetike i rudarstva Tuzlanskog kantona, Nedret Kikanović, direktor Kantonalne privredne komore Tuzla te djeca vlasnika firme "Izazov" Esada Jakubovića. "Otvaranje ovog objekta naznaka je ljepših dana za firmu "Izazov", ali i za sve naše kupce i poslovne partnere. Ovdje se nećemo zaustaviti te u narednom periodu planiramo proširiti asortiman proizvoda, tržište i povećati broj zaposlenih", rekao je Esad Jakubović, direktor "Izazova".

"Presretan zbog činjenice što smo danas dobili novih deset radnih mjesta", rekao je ministar Željko Knežiček te u ime Vlade Tuzlanskog kantona vlasnicima zaželio sretan početak rada. Inače, proizvode uspješnog proizvođača namještaja, firme "Izazov" moguće je naći u prodajnim objektima firme u Kalesiji, Tuzli i Sarajevu te u više od dvadeset salona poslovnih partnera širom BiH. Od novembra 2007. godine proizvodi "Izazova" se izvoze u Hrvatsku.


Firma "Izazov" je zabilježila nekoliko zapaženih nastupa na sajmovima u Zagrebu, Beogradu i Splitu na kojima je uspješno predstavljala privredu Tuzlanskog kantona. "Izazov" posluje od 1997. godine, sa osnovnom djelatnošću primarne i finalne prerade drveta. Proizvodnja se u poslovnim jednicama obavlja automatizovano na savremenim strojevima visokog tehnološkog nivoa što za rezultat ima proizvodnju visokokvalitetnih proizvoda. U svom sastavu "Izazov" posjeduje kamione za prijevoz trupaca i gotovih proizvoda, pilanu, sušaru, linije za proizvodnju pločastog, tapaciranog i namještaja od punog drveta.

Share