F1: Max i Alonso kreću iz prvog reda


Fernando Alonso je u Alpini bio najbži na kišnom trećem slobodnom treningu u Montrealu. Bila je to najava dobre forme, pokazatelj da mu staza odgovara, da ekipa dobro funkcioniše i da se može očekivati dobar rezultat u kvalifikacijama za VN Kanade na stazi na stazi Circuit Gilles Villeneuve. Sjajnu formu Alpinea zaključio je Ocon s četvrtim vremenom. Između njih su se ubacili Gasly i Vettel, a Ricciardo je zaključio najbržih pet. Leclerc je ostao bez vremena, ali s obzirom na dodatnu kaznu i start sa začelja, očekivana odluka.
Potvrda Alonsovog dobrog vikenda stigla je u kasnim večernjim satima, u borbi za pole position. U kišnim uvjetima, žestoka borba za pole position na Velikoj nagradi Kanade otišla je na stranu Maxa Verstappena. Vozač Red Bull Racinga dominirao je u kvalifikacijama i 15. put u svojoj karijeri osvojio pole position.

Drugu startnu poziciju osvojio je Fernando Alonso za momčad Alpine, dok će s treće startati Carlos Sainz u Ferrariju. Četvrtu poziciju osigurao si je Lewis Hamilton u Mercedesu, a fantastične kvalifikacije imao je Haas. Kevin Magnussen i Mick Schumacher startat će iz trećeg startnog reda. Iz četvrtog će u utrku ući Ocon i Russell a iz petog Ricciardo i Zhou.

F1KanadaStart

Veliko razočaranje doživio je Sergio Perez, koji je izletio u drugoj rundi kvalifikacija i startat će s 13. mjesta. Ništa zadovoljniji ne mogu biti ni Bottas koji kreće kao 11. pa Leclerc koji je imao 15. vrijeme, pa Norris koji starta 14. Vettel koji kreće 17.

Večeras, u nedelju 19. juna sa početkom od 20,oo sati na stazi Circuit Gilles Villeneuve, Montreal, Kanada ili Notre-Dame Cirtuit, kako je kome draže, vozi se VN Kanade.

19.6.2022. godine

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBgooglepay

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma