Pomoć u provođenju procedura za uspješno suprotstavljanje korupciji

 

Kako bi sistematizovali otvorena pitanja i otklonili moguće usporavanje procedura u stvaranju institucionalnih kapaciteta za uspješno suprotstavljanje korupciji danas su sastali predstavnici Vlade Tuzlanskog kantona i Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP).  
Premijeru TK Kadriji Hodžiću, ministru finansija TK Vedranu Lakiću, sekretaru Vlade TK Enveru Ćosićkiću i sekretaru Ministarstva pravosuđa i uprave TK Mireli Tuzlak ovom je prilikom prezentovan projekat u čijem je fokusu jačanje integriteta i transparentnosti u javnom sektoru. Takav je projekat, naglašeno je ovom prilikom, već implementiran u Kantonu Sarajevo a obuhvaća i 12 jedinica lokalne samouprave u oba entiteta BiH.
Nakon što su predstavnici VladeTK iznijeli sve nedoumice u budućim koracima kada je u pitanju osnivanje Ureda za borbu protiv korupcije
iz UNDP-a su ponudili direktnu stručnu i tehničku pomoć kada je u pitanju pravna regulativa.

VladaKorup


Zahvalivši se na razumijevanju specifičnosti Tuzlanskog kantona  premijer Hodžić je ukazao na želju Vlade TK da Ured za borbu protiv korupcije što prije stavi u funkciju.
„Namjera nije samo formalna“, kazao je ovom prilikom premijer Hodžić naglašavajući da je „uspostavljanje društvenih standarda u borbi protiv korupcije izuzetno važno te da je pomoć UNDP-a u tom procesu dobrodošla“.
Prema riječima voditelja projekta Lejle Ibranović-Mulahasanović nakon danas saslušanih sugestija korigovat će okviran plan aktivnosti koji se tiču uspostavljanja Ureda za borbu protiv korupcije, podrške izradi propisa o upravljanju transferima i subvencijama iz budžeta TK i provođenja zapošljavanja u javnom sektoru.
 Sljedeći koraci uprojektu koji finansira Ambasada Ujedinjenog Kraljevstva u Bosni iHercegovini bit će, rečeno je ovom prilikom, usmjereni ka prilagođavanju kontekstu i potrebama Tuzlanskog kantona.
13.11.2021. godine

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBgooglepay

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma