LP: Drugo kolo u grupama A, B, C i D


Večeras su na programu utakmice 2. kola evropske fudbalske Lige prvaka u grupama A, B, C i D. Od ranije nam je poznato da u Ligi prvaka, pa čak i u grupoj fazi, nema loše ekipe, nema slabe utakmice i nezanimljivog para, ipak se par utakmica izdvajaju u većerašnjem programu. Tu se prvenstveno misli na derbi večeri PSG - Manchester City. Pažnju privlače i okršaji Milan - Atletico Madrid, Dortmund - Sporting i Porto - Liverpool.

LigaPrvaka21 22

 

  • U Grupi A, kao što je najavljeno, PSG će na svom stadionu dočekati City. Domaći u ne baš idealnoj atmosferi, kontraverzama vezanim za Messija, Mbappea, Donarumu, no i takav ubjedljiv i dominantan u Ligue 1. Manchester u dobroj formi, euforiji igre, rezultata i očekivanja, drugi u domaćem prvenstvu sa bodom manje od Liverpoola. Uslovi za spektakl na Parku prinčeva. U drugom meču ove Grupe sastaju se Leipzig - Club Brugge. U prvom kolu samo je City upisao pobjedu a PSG i Brugg su remizirali.
  • Liverpool će kao vodeći u Grupi B, sa tri boda i pobjedom iz prvom meča protiv Milana, sada u goste Portu. Direktan sudar osvajača Lige prvaka, dva kluba koja baštine dobar i napadački fudbal što nas privlači malim ekranima. Milan će na San Siru dočekati Atletico i preko Madrižana pokušati doći do prvih bodova.
  • U Grupi C Ajax dočekuje Bešiktaš a u Dortmung Borussiji stiže Sporting. U ovoj Grupi su Ajax i Borussia upisli pobjede u prvom kolu i, realno, i dalje slove za favorite i osvajanje prva dva mjesta. Bešiktaš i Sporting će vjerovatno u borbu za treću poziciju.
  • Real Madrid na svom stadionu dočekuje Šerifa iz Tiraspola, ekipu koja premijerno nastupa u Ligi prvaka i koja je upisala i prvu, istorijsku pobjedu. U prvom kolu je pao Shakhtar. Real je minimalnim rezultatom slavio u Milanu protiv Intera i dobroj je poziciji da eventualnom večerašnjom pobjedom zabetonira prvu poziciju u Grupi dok Inter na gostujućem terenu protiv Ukrajinca ide u potragu za prvim evropskim bodovima ove sezone.

Utakmice u Amsterdamu Ajax - Bešiktaš i u Ukrajini Shakhtar - Inter počinju od 18 sati i 45 minuta a sve ostale, u redovnom UEFA terminu Lige prvaka, od 21,oo sat.

28.9.2021. godine

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBgooglepay

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma