Promocija knjige "Ruže u srcu" dr. sc. Amre Imširagić

- BKC TK: U četvrtak, 17. juna -

Amra imsiragic promocija


Bosanski kulturni centar Tuzlanskog kantona organizuje promociju knjige pjesama autorice dr. sc. Amre Imširagić, koja će se održati u četvrtak 17.6.2021. godine u Plavoj sali BKC-a u Tuzli sa početkom u 18 sati.
Moderator promocije i promotor knjige pjesama „Ruže u srcu“ bit će mr. sci. Jasna Hadžiselimović, a promotori mr.sc. Elvisa Babović i Andrea Rulofs.
Dio promocije je i zanimljiv i sadržajan program u okviru kojeg će stihove iz knjige čitati Melisa Skokić, Srednja medicinska škola, Dino Vranjković, JU OŠ "Tušanj", Lamija Hasić, JU OŠ "Lipnica" i Muhedin Muhić, dipl. defektolog-surdoaudiolog, a događaj će uveličati i učenici Srednje muzičke škole "Čestimir Mirko Dušek" Edmir Begović i Renato Rangl.
Ulaz na događaj je slobodan, uz poštivanje aktuelnih epidemioloških mjera za boravak u zatvorenom prostoru.
Knjiga je iz štampe izašla u maju 2021. godine. Izdavač je Primaprom Banja Luka. Recezent je Vlasta Cenić (Niš), a glavni i odgovorni urednik izdanja Boban Paunović (Požarevac).

Amra Imsiragic

 

  • O autorici:

Amra Imširagić, rođena je u Tuzli, gdje je završila Defektološki fakultet. Na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu je stekla zvanje magistra socijalnog rada, dok na Filozofskom fakultetu u Banja Luci stiče zvanje doktora pedagoških nauka. Zaposlena je u JU “Centar za obrazovanje, vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora“ Tuzla. Predavač je na nekoliko visokoškolskih ustanova i edukator, te autor 30 naučnih radova i više udžbenika.
Dobitnica je mnogobrojnih nagrada za svoj stručni angažman.
Pjesme je objavljivala u više zbornika, a nagrađivana je na književnim manifestacijama i konkursima u Podgorici, Somboru, Zvorniku, Odžaku...

JU BKC TK
17.6.2021. godine

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBgooglepay

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma