Puljak: Sram me je zbog dodjele doktorata Draganu Čoviću


Zagrebačko sveučilište ne kotira najbolje na svjetskim ljestvicama, mnogi tvrde da su zone utjecaja fiksirane, karte podijeljene, a burne reakcije izazvala je i nedavna dodjela počasnog doktorata Draganu Čoviću, članu Predsjedništva BIH. Niz problema vezano je uz zagrebačko sveučilište - iako su neka sveučilišta u Hrvatskoj najavila da idu u restrukturiranje svojih ukupnih programa, Zagreb je, u najmanju ruku, bez energije, o čemu je u Točki na tjedan opširno govorila ravnateljica Agencije za znanost i visoko obrazovanje Jasminka Havranek, piše n1.
Ovih je dana nezadovoljstvo u dijelu javnosti izazvala dodjela počasnog doktorata koji je zagrebačko sveučilište dodijelilo Draganu Čoviću, članu Predsjedništva BiH, čovjeku koji nije djelovao u znanosti i koji je u ovom trenutku usred političke kampanje.

covicdr


"Taj čin je najsramotniji čin u povijesti hrvatske države zadnjih 28 godina otkad je imamo. Iskreno govoreći, mene je sram zbog toga. Dodjela tog doktorata jednom političaru i to političaru koji je i na krivoj strani i budućnosti i prošlosti je izuzetno loša stvar za sveučilište", upozorava znanstvenik Ivica Puljak iz stranke Pametno.
Pojedini članovi Senata tvrde da je to politička odluka i da je time ugrožena autonomija sveučilišta, a Puljak upozorava i da je "rad zagrebačkog rektora Damira Borasa bio izuzetno loš i u prošlom i u ovom mandatu".

25.6.2018. godine

umel1

sporticus

vip

Banner Lukavac 180x112

kurkumin

komora

piemonte1

imel2

izazovb

 autor agencija4

grad na zrnu soli

beko

 pavic1

cydonia

golden vt sept 2018

 seif

tztk

ahmedic2

nipex1

kapija3

grad tuzla1

vlada tk1