Puljak: Sram me je zbog dodjele doktorata Draganu Čoviću


Zagrebačko sveučilište ne kotira najbolje na svjetskim ljestvicama, mnogi tvrde da su zone utjecaja fiksirane, karte podijeljene, a burne reakcije izazvala je i nedavna dodjela počasnog doktorata Draganu Čoviću, članu Predsjedništva BIH. Niz problema vezano je uz zagrebačko sveučilište - iako su neka sveučilišta u Hrvatskoj najavila da idu u restrukturiranje svojih ukupnih programa, Zagreb je, u najmanju ruku, bez energije, o čemu je u Točki na tjedan opširno govorila ravnateljica Agencije za znanost i visoko obrazovanje Jasminka Havranek, piše n1.
Ovih je dana nezadovoljstvo u dijelu javnosti izazvala dodjela počasnog doktorata koji je zagrebačko sveučilište dodijelilo Draganu Čoviću, članu Predsjedništva BiH, čovjeku koji nije djelovao u znanosti i koji je u ovom trenutku usred političke kampanje.

covicdr


"Taj čin je najsramotniji čin u povijesti hrvatske države zadnjih 28 godina otkad je imamo. Iskreno govoreći, mene je sram zbog toga. Dodjela tog doktorata jednom političaru i to političaru koji je i na krivoj strani i budućnosti i prošlosti je izuzetno loša stvar za sveučilište", upozorava znanstvenik Ivica Puljak iz stranke Pametno.
Pojedini članovi Senata tvrde da je to politička odluka i da je time ugrožena autonomija sveučilišta, a Puljak upozorava i da je "rad zagrebačkog rektora Damira Borasa bio izuzetno loš i u prošlom i u ovom mandatu".

25.6.2018. godine

beko 

 pavic1

vip

Banner Lukavac 180x112

kurkumin

 tztk

imel2

izazovb

 autor agencija4

grad na zrnu soli

umel1

 cydonia

sporticus

golden ng 2018 2

 seif

piemonte1

ahmedic2

emma

 

nipex1

kapija3

grad tuzla1

vlada tk1