"Cydonia" stanje na putevima za 4. jula

- BIHAMK: Stanje na cestama 4.7.2020. u 6 : 30 sati -

CydoniaBaner

Ponegdje u Bosni zbog slabije kiše kolovoz je mokar, a u višim planinskim predjelima skrećemo pažnju na smanjenu vidljivost, zbog magle. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja.

Danas počinju radovi na rekonstrukciji mosta preko rijeke Ljubine u Semizovcu (M-18). Za vrijeme radova saobraćaj će se iz smjera Tuzle preusmjeravati na regionalni put R-445 i autoput A-1 (Semizovac-Ilijaš-Podlugovi-Sarajevo). Vozila koja će se kretati iz pravca Sarajeva prema Tuzli i Ilijašu, kao i vozila iz pravca Ilijaša za Sarajevo saobraćat će naizmjenično, jednom trakom.

Obustavljen je saobraćaj kroz tunel Ormanica (na putu Srebrenik-Orašje) i kroz tunel Vinac (Jajce-Donji Vakuf). U funkciji su alternativni pravci.

Zbog radova na sanaciji mosta u naselju Reljevo (Jošanica-Stup) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila (kroz tunel Vranduk) od 05 do 21 sati saobraća se nesmetano (dvosmjerno). Od 21 sati do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Radovi na sanaciji mostova u toku su na magistralnim putevima: Srebrenik-Šićki Brod (u mjestu Drenik), Olovo-Semizovac (preko rijeke Ljubine), na ulazu u Jajce, kao i most na petlji Blatuša kod Zenice. Na ovim lokacijama saobraća se usporeno.

Na regionalnom putu Crna Rijeka-Mrkonjić Grad (Bjelajce) zbog sanacionih radova svaki dan, osim nedjelje, saobraćaj je obustavljen u vremenu od 08 do 16 sati.

Na putnom pravcu Ljubinje-Trebinje (u mjestu Tulje), svakim danom (osim nedjelje) obustavlja se saobraćaj u vremenu od 08 do 14 sati. Za vrijeme obustave vozila se preusmjeravaju na put Stolac-Berkovići-Bileća-Trebinje.

Izdvajamo i ostale dionice gdje je zbog sanacionih radova izmjenjen režim saobraćanja: Doboj-Šešlije (dionica Johovac-Rudanka), Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje, Prijedor-Kozarac, Grude-Posušje i Kiseljak-Busovača.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. Na graničnim prelazima Hum i Metaljka nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je granični prelaz Deleuša od ranije zatvoren zbog radova.

BihamkNew2

 • Vijesti iz BiH

  • Crveni meteolarm upaljen za južni dio BiH

   Crveni meteolarm upaljen za južni dio BiH - Temperature do 41 stepen Celzijusa - U Bosni i Hercegovini danas je upaljen crveni meteoalarm za područja Mostara, Trebinja, Višegrada i Foče. Narandžasti meteoalarm upaljen je za područje...

  • "Piemonte" vremenska prognoza za 30. jula

   - Pretežno sunčano vrijeme - Danas u BiH pretežno sunčano. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 17 i 22, na jugu zemlje do 26, a najviša dnevna...

  • "Cydonia" stanje na putevima za 30. jula

   - BIHAMK: Stanje na cestama 30.7.2021. u 7 : 25 sati - Zbog visokih dnevnih temperatura, preporučujemo da se na duža putovanja kreće u ranim jutarnjim ili večernjim satima. Na autoputu A-1 zbog...

  • I danas narandžasto upozorenje za cijelu BiH

   I danas narandžasto upozorenje za cijelu BiH  Narandžasti meteoalarm upozorava na izuzetno opasno vrijeme danas na području Bosne i Hercegovine, zbog ekstremno visoke temperature vazduha. Biće sunčano uz umjerenu oblačnost, veoma vruće i...

  • "Piemonte" vremenska prognoza za 29. jula

   - Pretežno sunčano vrijeme - Danas u BiH pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 17 i 22, na jugu...

  • "Cydonia" stanje na putevima za 29. jula

   - BIHAMK: Stanje na cestama 29.7.2021. u 6 : 45 sati - Zbog radova na mostu na dionici autoputa A-1 Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova. U toku su...

  << < 1 2 3 4 5 6 7 8 > >>

 poliklinika irac

solana1

adriatic

izazovb

Banner Lukavac 180x112

fhz

 kapija3

grad tuzla1 

 

 

 

rudnik soli gif

medex farm2

lovic

piemonte1

golden jan 2021 2

cydonia2
vlada tk1