Prijem za „bronzane“ karatiste


Na Europskom prvenstvu u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore, održanom od 8. do 10. februara u danskom Aalborgu, reprezentacija Bosne i Hercegovine je ostvarila zavidne rezultate, među kojima se ističe treće mjesto i bronzana medalja u kategoriji U-21, do 84 kg. Tim povodom premijer Tuzlanskog kantona Jakub Suljkanović i ministrica kulture, sporta i mladih Slavena Vojinović, upriličili su danas prijem za takmičare i ostale članove bosanskohercegovačke reprezentacije. Kako je istaknuto u reprezentaciji Bosne i Hercegovine je nastupilo pet takmičara sa Tuzlanskog kantona, i to Kamza Čajić, Emina Abdulić, Stefani Krešić, Sandro Krešić i Amar Jahić. Uz Hamzu Čajića, koji je osvojio europsku bronzu, Stefani krešić je osvojila peto mjesto u kategoriji juniorki +59 kg.

VladaKaratisti


Ovaj uspjeh je rezultat velikog truda i talenta naših takmičara ali i zalaganja i podrške koju pružaju treneri u matičnim klubovima takmičara čiji je rad prepoznat od strane Karate saveza BiH. Tako su naše mlade bosanskohercegovačke karatiste BiH na ovo prvenstvo vodili sportski stručnjaci iz našeg kantona i to Fikret Selman kao vođa puta i šef delegacije, te Una Selman Žilić i Željko Zombra kao selektori ženske i muške juniorske reprezentacije.
„Karate i borilački sportovi u Tuzlanskom kantonu u zadnjih 25 godina po svojoj masovnosti i rezultatima predstavljaju i postavljaju standard vrhunskog sporta u zemlji ali i kao što smo imali priliku danas vidjeti i čuti, zauzimaju zapaženo i respektabilno mjesto i na međunarodnoj sceni. Vlada Tuzlanskog kantona prepoznala je važnost ove grane sporta gdje je samo u prethodnoj godini od ukupnog iznosa 418.400 konvertibilnih maraka, koliko smo putem Javnog poziva dodijelili, za 32 karate i kluba borilačkih sportova smo izdvojili blizu 70.000,00 konvertibilnih maraka“, rekla je ministrica Vojinović, te još jednom našim karatistima kao i reprezentaciji Bosne i Hercegovine čestitala na ovom izuzetnom uspjehu i  ostvarenom rezultatu.
„Ovaj rezultat sa Evropskog prvenstva naših karatista treba doprinijeti dodatnoj popularizaciji sporta i biti podsticaj za  mlade naraštaje širom zemlje da se bave sportom i sportskim aktivnostima“ zaključio je premijer Suljkanović.

18.2.2019. godine

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBgooglepay

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma