Održana 19. vanredna sjednica Vlade Tuzlanskog kantona


Vlada je danas dala saglasnost i podržava da Nadzorni Odbor JP „Šume Tuzlanskog kantona“ d.d. Kladanj donese Odluku o davanju saglasnosti JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo, ZD Rudnici „Kreka“ d.o.o. Tuzla, Rudnik „Šikulje“ u Lukavcu, da može izvoditi radove tehničke rekultivacije dijela površinskog kopa „Lukavačka rijeka“, na dijelu parcele koja je u posjedu JP „Šume Tuzlanskog kantona“ d.d. Kladanj.

Vlada36TK


Vlada je dala i saglasnost na Odluku Ministarstva obrazovanja i nauke kojom se odobrava korištenje vlastitih prihoda JU Univerzitet u Tuzli, i to prihoda organizacione jedinice Studentski centar iz prethodne godine na projektu PRIHSTU, u iznosu od 71.839,16 KM za rashode i izdatke visokog obrazovanja namijenjene unapređenju uslova obavljanja nastavnog procesa u pogledu prostora i opreme i poboljšanju studentskog standarda. Radi se o projektima opremanja amfiteatra A1 organizacione jedinice Filozofski fakultet, rekonstrukcije sanitarnog čvora u objektu KN-4 u Kampusu, radova na adaptaciji učionica 201 i 202 i nabavku video projektora organizacione jedinice Prirodno matematički fakultet, zamjene dotrajale stolarije na Tehnološkom fakultetu i adaptacije krova i prostora koji koristi organizacioona jedinica Edukacijsko rehabilitacijski fakultet.
Na današnjoj sjednici Vlada je odobrila i usmjeravanje transfera za posebne namjene, u Budžet Tuzlanskog kantona za 2018. godinu. U svrhu saniranja oštećenog objekta usljed poplave za JU Centar za obrazovanje i vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora Tuzla, Grad Tuzla je ovoj javnoj ustanovi donirao 15.000,00 KM. Istoj ustanovi Grad Tuzla je za nabavku PVC stolarije dodijelio 882,35 KM, a za utopljavanje objekta-ugradnja izolacione fasade na objektu JU OŠ „Novi Grad“ Tuzla Grad Tuzla je dodijelio 34.780,00 KM.

6.12.2018. godine

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBgooglepay

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma