Održana 26. redovna sjednica Vlade TK


Finansijski stabilna godina

Vlada26TK

 

  • Vlada TK usvojila je Periodični izvještaj Budžeta Tuzlanskog kantona za period od 01.01. - 30.06.2018. godine.

Posmatrajući ukupno ostvarene prihode i primitke Budžeta TK u prvoj polovini 2018. godine od 166.203.170 KM, u odnosu na izvršene rashode i izdatke u iznosu od 155.155.126 KM evidentno je da je Budžet TK u ovom izvještajnom periodu ostvario suficit u iznosu od 11.048.043 KM. Kategorija finansijskog rezultata iskazuje se u skladu sa zakonskom regulativom na dan 31. 12. fiskalne godine, ali zbog sveobuhvatnog sagledavanja finansijske situacije budžeta i donošenje odluka za naredni period Ministarstvo finansija TK daje presjek stanja budžeta na kraju svakog kvartala tekuće godine. Pozitivno finansijsko stanje i suficit dijelom je rezultat povećanja poreskih prihoda ali i kvalitetnog upravljanja budžetskim sredstvima od strane Vlade TK, putem Plana novčanih tokova za I i II kvartal 2018. godine. Prva polovina budžetske godine obilježena je pripremanjem programa korištenja sredstava od strane resornih mnistarstava, koje usvaja Vlada TK, tako da se izvršenje ove grupe rashoda dinamički očekuje u 2. polugodištu '18. godine. Sredstva ostvarena po osnovu pozitivnog finansijskog rezultata iz ovog izvještajnog perioda bit će raspoređena za finansiranje donesenih programa korištenja sredstava od strane Vlade TK.

  • Ulaganja u održivi povratak

Vlada Tuzlanskog kantona odobrila je sredstva u iznosu od 10.000,00 KM Općini Kladanj za mjesnu zajednicu Turalići, kao učešće Ministarstva za rad, socijalnu politiku i povratak TK u rješavanju projekata održivog povratka – izgradnja vodovodnog sistema u Mjesnoj zajednici Turalići na području općine Kladanj. Rješavanjem vodosnabdjevanja riješio bi se dugogodišnji problem za 94 domaćinstva mjesne zajednice Turalići u kojem je ostvaren skoro stopostotni povratak prijeratnog stanovništva.
Također su odobrena sredstva u iznosu od 10.000,00 KM Opštini Modriča za mjesnu zajednicu Tarevci, kao učešće Ministarstva za rad, socijalnu politiku i povratak TK u rješavanju projekata održivog povratka – realizacija projekta završetka adaptacije kupljenog devastiranog objekta u Agrobiznis centru Tarevci za smještaj proizvodne infrastrukture radi stavljanja u optimalnu funkciju izgrađenih proizvodnih kapaciteta I faze Agro-biznis centra. Radi se o projektu od regionalnog značaja koji povezuje 12 povratničkih mjesnih zajednica odnosno 15 povratničkih naselja, a efekte projekta očekuje 8492 povratnika.

Ostale odluke

  • Vlada Tuzlanskog kantona donijela je Odluku kojom utvrđuje raspodjelu neraspoređenog iznosa sredstava utvrđenih u Budžetu Tuzlanskog kantona za 2018. godinu "Podrška nižim nivoima vlasti - Grad i općine" u iznosu 1.000.000,00 KM, na ime finansijske pomoći budžetima nerazvijenih jedinica lokalne samouprave na području Tuzlanskog kantona i to Općini Kladanj u iznos od 52.000,00 KM i Općini Sapna 48.000,00 KM.
  • Vlada je donijela Zaključak kojim prihvata Mišljenje Ministarstva za kulturu, sport i mlade u vezi sa zahtjevom za autentično tumačenje člana 5. Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o preuzimanju prava i obaveza osnivača prema Zavodu za zaštitu i korištenje kulturno - historijskog i prirodnog naslijeđa Tuzla.
  • Vlada je dala saglasnost na Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta Javne ustanove Muzej istočne Bosne Tuzla.
  • Vlada je dala saglasnost Ministarstvu privrede za prijem dva državna službenika i jednog namještenika u radni odnos na neodređeno vrijeme i to višeg stručnog saradnika za pravne poslove i javne investicije, stručnog saradnika za pravnu podršku razvoju MSP sektora i obrta i višeg referenta za ekonomsko - finansijske poslove.
  • Vlada TK donijela je Odluku kojom daje saglasnost Općinskom sudu u Živinicama za prijem dva državna službenika i jednog namještenika u radni odnos na neodređeno vrijeme i to stručnog saradnika za računovodstveno-finansijske poslove, stručnog saradnika za administrativno-organizacijske i opće poslove i višeg referenta za operativno tehničke poslove (daktilografa).
  • U okviru kadrovskih pitanja Vlada je donijela rješenje kojim Romanu Halilović razrješava funkcije predsjednika Školskog odbora JU Centar za
  • obrazovanje i vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora Tuzla te Rješenje kojim je imanovala Adnana Harbića za predsjednika Školskog odbora JU Centar za obrazovanje i vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora Tuzla na period najduže do 90 dana.
  • Vlada je također Fuada Mehića razriješila funkcije predsjednika Školskog odbora JU Osnovna škola „Novi Grad" Tuzla i imenovala Amelu Kukuruzović za predsjednika Školskog odbora JU OŠ „Novi Grad" Tuzla na period najduže do 90 dana.
  • Vlada je razriješila Indiru Okić funkcije predsjednika Školskog odbora JU Osnovna škola „Višća" Višća, Živinice i na to mjesto postavila Halida Brčaninovića na period najduže do 90 dana.

15.8.2018. godine

  • TK Novosti

    • Sredstva za kulturu i izdavačku djelatnost, do 23.4.

      Sredstva za kulturu i izdavačku djelatnost, do 23.4.- Objavljen Javni poziv za programe/projekte u oblasti kulture i izdavačke djelatnosti - Ministarstvo kulture sporta i mladih TK objavilo je Javni poziv za odabir korisnika sredstava za podršku u oblasti...

    • Informacija sa 46. vanredne sjednice Vlade TK

      Informacija sa 46. vanredne sjednice Vlade TK  Unaprjeđenje sistema državne službe Zbog otklanjanja uočenih nedostataka i preciznijeg definisanja pojedinih instituta, kao i preciziranja odgovarajućih procedura, Vlada je danas utvrdila prijedlog...

    • Završen Glavni projekat za obnovu zgrade Vlade TK

      Završen Glavni projekat za obnovu zgrade Vlade TKDanašnjim uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta...

    • Informacija sa 52. redovne sjednice Vlade TK

      Informacija sa 52. redovne sjednice Vlade TK  500,000 KM za savremene pristupe psihosocijalne podrške djeci sa teškoćama u razvoju Vlada je danas dala i saglasnost na Program o utvrđivanju uslova, kriterija i postupaka za raspodjelu sredstava za...

    • Vlada TK: Čestitka Dan ARBiH

      Vlada TK: Čestitka Dan ARBiHU povodu 15. aprila, Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine, premijer Tuzlanskog kantona upućuje javnu čestitku u kojoj stoji: „Poštovani demobilisani pripadnici Armije Republike Bosne i...

    • Skupština TK: Čestitka za Dan ARBiH

      Skupština TK: Čestitka za Dan ARBiH- 15. april - Dan Armije R BiH - čestitka predsjednika Skupštine - „U ime Skupštine Tuzlanskog kantona i u svoje ime, svim bivšim pripadnicima Armije Republike Bosne i Hercegovine čestitam 15. april...

    << < 1 2 3 4 5 6 7 8 > >>

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBgooglepay

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma