Vlada TK nastavila pregovore sa Sindikatom doktora


Zaključno sa četvrtkom, (14. juna) pravni timovi Vlade Tuzlanskog kantona i  Strukovnog sindikata doktora medicine i stomatologije TK pregledat će i prečistiti tekst Kolektivnog ugovora. Ovo je zaključeno na jučerašnjem sastanku kojim je Vlada TK nastavila pregovora, prekinute 27. aprila, sa Strukovnim sindikatom doktora medicine i stomatologije TK.  
„Ono što je bitno naglasiti je da će i reprezentativnost koju izdaje Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i povratak TK također biti u četvrtak definisana, odnosno biti doneseno rješenje, pozitivno ili negativno“, rekao je na press konferenciji nakon sastanka ministar zdravstva Bahrudin Hadžiefendić, naglasivši da se pregovarački tim Vlade kao i predstavnici Sindikata nadaju da će to biti pozitivno, ali ne žele prejudicirati.

Vladadr.kolektivni


„Što se tiče reprezentativnosti ona je bila izdata u septembru prošle godine i odlukom Vlade ukinuta na osnovu sudske odluke jer Sindikat nije ispunio godinu dana vremenskog perioda za ponovno podnošenje zahtjeva za reprezentativnost. S obzirom da je taj period prošao dobili smo mišljenje od resornog ministarstva da to ne bi trebalo predstavljati problem“, rekao je ministar Hadžiefendić
Na sastanku je također dogovoreno da kada su u pitanju finansije, ostaju nepromijenjeni svi uslovi Kolektivnog ugovora potpisanog prije desetak dana sa Nezavisnim strukovnim sindikatom zdravstvenih radnika TK a na snazi su od 1. juna.
Ministar Hadžiefendić je istaknuo da su, na jednom od prethodnih sastanaka, predsjednik Saveza strukovnih sindikata doktora medicine i stomatologije FBiH dr Rifat Rijad Zaid i on već potpisali protokol da 15. februara u roku od 8 dana nastavljaju pregovore o povećanju do najviše 0,6 koeficijenta a sve u skladu sa finansijskim stanjem Zavoda zdravstvenog osiguranja TK.

12.6.2018. godine

 pavic1

vip

Banner Lukavac 180x112

kurkumin

autor2

 tztk

fana

imel2

izazovb

TQM

 autor agencija4

umel1

 cydonia2

sporticus

Golden Tours Turska LJETO 2019 Istanbul 1 MAJ

 seif1

piemonte1

emma

Fare

kapija3

grad tuzla1

vlada tk1