Održana 51. redovna sjednica Vlade TK - Odluke i zaključci

 

  • Vlada TK donijela je Odluku o izmjenama i dopuni Standarda i normativa visokog obrazovanja Tuzlanskog kantona. Izmjenama će biti postignuta kvalitetnija pokrivenost nastave, racionalizacija rada Univerziteta u Tuzli kao i brojne uštede.   
  • Vlada je usvojila Program javnih investicija Tuzlanskog kantona 2017 – 2019. godine. Radi se o usklađivanju razvojnih projekata sa realnim izvorima finansiranja za njihovu realizaciju. Budući da se Program javnih investicija, pored kandidovanih projekata sastoji i od kapitalnih projekata sa osiguranim izvorima finansiranja čija je realizacija u toku, on je i osnova za analizu javnih investicija. U Program je uključeno 76 projekata sa ukupnom planiranom vrijednošću u iznosu od 361.520.489 KM od čega se 2.340.047 KM odnosi na 5 završenih projekata, 160.151.263 KM na 41 kandidovani projekat i 199.029.179 KM na 30 projekata u implementaciji.
  • Vlada je prihvatila i Izvještaj o radu Komisije za izradu programa javnih investicija Tuzlanskog kantona za period januar – septembar 2016. godine.

    Bego51A

  • Vlada je donijela Odluku o poništenju, raspisivanju i utvrđivanju teksta Ponovnog javnog konkursa za nominiranje i imenovanje kandidata za predsjednika i članove upravnog odbora iz reda osnivača u JU Univerzitet u Tuzli na mandatni period od četiri godine.
  • Vlada je imenovala komisiju za ispitivanje uslova za početak rada i obavljanja djelatnosti visokog obrazovanja za Odjeljenje Univerziteta u Travniku na području Tuzlanskog kantona.
  • Vlada je dala saglasnost na Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta Javne ustanove Bosanski kulturni centar Tuzlanskog kantona.
  • Vlada je dala saglasnost na Odluku o odobravanju sredstava u Operativnom planu Budžeta Tuzlanskog kantona za period 1.10-31.12.2016. godine.
  • Vlada je odobrila novčana sredstva u iznosu od 1.000,00 KM Centru za razvoj i afirmaciju kulture i obrazovanja „Litteratus“ Sarajevo na ime sufinansiranja emitovanja emisije "Studentski impuls" i to za troškove obilaska terena, snimanje emisije, tehničke pripreme, obrade i montaže materijala.
  • Vlada je donijela Odluku o utvrđivanju javnog interesa za izgradnju elektroenergetskog objekta - niskonaponski vod za priključenje GSM repetitora na području općina Živinice i Lukavac.
  • Vlada je donijela Odluku o davanju saglasnosti na Odluku o izmjeni Odluke o utvrđivanju uslova, kriterija i postupaka za raspodjelu  namjenskih sredstava od  ekoloških naknada Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okolice.
  • Vlada je dala saglasnost na Odluku Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okolice  o dodjeljivanju sredstava u iznosu od 1.000,00 KM za refundaciju troškova Ekološkom pokretu “Eko zeleni” Tuzla za organizaciju manifestacije Međunarodni dan bez automobila.
  • Vlada je donijela Zaključak o sufinansiranju projekata iz sredstava tekuće rezerve predviđene u Planu rada Javne ustanove Direkcija regionalnih cesta Tuzlanskog kantona za 2016. godinu.
  • Vlada je donijela Odluku o davanju saglasnosti na Pravilnik o izmjenama Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji Ureda za zajedničke poslove kantonalnih organa.

    Bego51B

  • Vlada je dala saglasnost Kantonalnoj agenciji za privatizaciju za popunu upražnjenog radnog mjesta – savjetnika direktora.
  • Vlada Tuzlanskog kantona donijela je Odluku o odobravanju sredstava u iznosu od 500,00 KM Udruženju studenata Medicinskog fakulteta u Tuzli „MEDICUS”, za sufinansiranje projekta vezanog za učešče na „27. European student coference“ - Berlin, Njemačka, studenata Medicinskog fakulteta u Tuzli, koji su pozvani da izlažu svoj naučno-istraživački rad.
  • Vlada je dala saglasnost ministru unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona da se izvrši privremeni-eksterni premještaj policijskog službenika iz Uprave policije MUP TK-a u Federalnu upravu policije Sarajevo, na period do četiri godine.

28.9.2016. godine

  • TK Novosti

    • Donorska mreža BiH - Darujmo nadu - Postani član!

      Donorska mreža BiH - Darujmo nadu - Postani član!Donorska mreža BiH je neprofitabilna organizacija osnovana sporazumom osnivača 2002. godine. Glavni cilj Donorske mreže BiH je edukacija stanovništva Bosne i Hercegovine o potrebi darivanja organa i...

    • Završen Glavni projekat za obnovu zgrade Vlade TK

      Završen Glavni projekat za obnovu zgrade Vlade TKDanašnjim uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta...

    • Informacija sa 52. redovne sjednice Vlade TK

      Informacija sa 52. redovne sjednice Vlade TK  500,000 KM za savremene pristupe psihosocijalne podrške djeci sa teškoćama u razvoju Vlada je danas dala i saglasnost na Program o utvrđivanju uslova, kriterija i postupaka za raspodjelu sredstava za...

    • Vlada TK: Čestitka Dan ARBiH

      Vlada TK: Čestitka Dan ARBiHU povodu 15. aprila, Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine, premijer Tuzlanskog kantona upućuje javnu čestitku u kojoj stoji: „Poštovani demobilisani pripadnici Armije Republike Bosne i...

    • Skupština TK: Čestitka za Dan ARBiH

      Skupština TK: Čestitka za Dan ARBiH- 15. april - Dan Armije R BiH - čestitka predsjednika Skupštine - „U ime Skupštine Tuzlanskog kantona i u svoje ime, svim bivšim pripadnicima Armije Republike Bosne i Hercegovine čestitam 15. april...

    • Izabran vd direktora JU UKC Tuzla

      Izabran vd direktora JU UKC Tuzla- Informacija sa 45. vanredne sjednice Vlade Tuzlanskog kantona - Na 45. vanrednoj sjednici Vlada je dala saglasnost na prijedlog Odluke Upravnog odbora Javne zdravstvene ustanove Univerzitetski klinički...

    << < 1 2 3 4 5 6 7 8 > >>

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBgooglepay

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma