Saopštenje UG-a „Društvo socijalnih radnika TK“

- U povodu Međunarodnog dana socijalnog rada -

socijalni

U skladu sa odlukom Međunarodne federacije socijalnog rada (IFSW), Međunarodni dan socijalnog rada obilježava se svake godine trećeg utorka u mjesecu martu. Ove godine se obilježava u utorak 21. marta i usmjeren je na doprinos socijalnog rada, socijalnih radnika i socijalnih radnica u društvu.

Cilj obilježavanja Međunarodnog dana socijalnog rada je podizanje svijesti o profesiji socijalnog rada, društvenom statusu i položaju socijalnih radnika /radnica i njihovom značaju kako u Bosni i Hercegovini, tako i širom svijeta.

Raditi izuzetno složen posao sa sve težim problemima građana naše zemlje je vrlo zahtjevno i značajno, te kao takvo bi trebalo biti i vrednovano i tretirano.

Naglašavamo da bi profesija socijalnog rada trebala biti u znatno boljem položaju nego što danas jeste u Bosni i Hercegovini.

Društvo socijalnih radnika TK povodom Međunarodnog dana socijalnog rada upućuje iskrene čestitke svim članovima Udruženja, kao i svim socijalnim radnicima/radnicama u Bosni i Hercegovini i širom svijeta.

Predsjednica
U.G. “Društvo socijalnih radnika TK”
Amela Tupajić,dipl.socijalna radnica

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBgooglepay

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma