Podrška izgradnji šest spomen obilježja poginulim braniteljima


Ministar za boračka pitanja Tuzlanskog kantona Zoran Blagojević i predstavnici općina, mjesnih zajednica i udruženja danas su potpisali ugovore o sufinasiranju izgradnje spomen obilježja poginulim pripadnicima oružanih snaga Republike Bosne i Hercegovine. Radi se o ukupno šest spomen obilježja u Doboj Istoku, Prnjavoru na području Kalesije, Srebreniku, Gornjem Lukavcu, na području Gradačca, u Donjoj Lipnici u Tuzli, te u Nezuku na području općine Sapna. Za ovih 6 spomen obilježja Vlada i Ministarstvo za boračka pitanja su izdvojili nešto više od 55.000 KM.

Potpisspomenobiljezja


„Izgradnjom spomen obilježjima našim očevima, rodbini, komšijama, prijateljima, sugrađanima, koji su herojski svoje živote ugradili u slobodu u kojoj danas uživamo, mi čuvamo sjećanje na njihova djela. Ovim spomenicima mi njegujemo kulturu sjećanja i na određeni način materijaliziramo sjećanje na njihove herojske podvige, njihovu žrtvu za naše današnje dobro. Za takve aktivnosti ćemo u Ministarstvu za boračka pitanja uvijek imati sluha i naći ćemo načina da ih podržimo“, kazao je tokom današnjeg potpisivanja ministar Blagojević.
Nosioci investicije za izgradnju spomen obilježja su se zahvalili Ministarstvu i ministru Blagojeviću za iskazano razumijevanje i pažnju koju posvećuje, kako ovim projektima, tako i uopšte statusnim pitanjima i brizi prema bivšim braniteljima i članovima njihovih porodica.

Odjeljenje za informisanje
13.9.2022. godinec

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBgooglepay

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma