Održana 32. redovna sjednica Vlade TK

 

Vlada TK prihvatila je tekst Kolektivnog ugovora za policijske službenike Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Vlada Tuzlanskog kantona donijela je Odluku o izmjeni Programa manifestacija od interesa za TK.
Vlada je odobrila sredstva u iznosu od 12.000 KM Uslužnom društvu „Bosanska montaža sajmova -expo“ d.o.o. Gračanica, na ime troškova  organizacije i realizacije manifestacije „Međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije Sajam šljive“ u Gradačcu.
Također su odobrena sredstva u iznosu od 3.000 KM Udruženju građana pčelara „Maslačak“ Sapna, na ime troškova organizacije i realizacije manifestacije „Dani jabuke i pekmeza 2021“ koja se održava u u Sapni.
Vlada je odobrila sredstva u iznosu od 4.000 KM Savezu pčelara Tuzlanskog kantona na ime sponzorstva Međunarodnog sajma pčelarstva „MEDENA TUZLA 2021“ koji će se održati od 3. i 4. septembra 2021. godine u Tuzli.
Vlada Tuzlanskog kantona odobrila je sredstva u iznosu od 2.000 KM  Studentskom vijeću Medicinskog fakulteta u Tuzli „Medicus“ na ime refundacije troškova organizacije i realizacije Internacionalnog kongresa (bio) medicine „Tuzla Brain Week“ 2021.

Vlada32

Vlada TK prihvatila je Mišljenje Ministarstva obrazovanja i nauke po zahtjevu za autentično tumačenje odredbe Zakona o visokom obrazovanju.

Vlada je donijela Odluku o izmjenama Programa rasporeda sredstava sa potrošačke jedinice „Kapitalni izdaci za korisnike budžetskih sredstava“.

Vlada Tuzlanskog kantona odobrila je finansijska sredstva u iznosu od 65.000 KM Ministarstvu privrede i to 15.000 KM za nabavku kancelarijske i kompjuterske opreme (kancelarijski namještaj, kompjuterska oprema, telefoni, klima uređaji) i 50.000 KM za nabavku službenog vozila.
Odobrena su i sredstva u iznosu od 7.950 KM Ministarstvu trgovine, turizma i saobraćaja od čega je za kupovinu  računarske opreme 2.750  KM, za klima uređaje 2.000 KM, za kancelarijske stolice 2.700 KM i kuhinjske elemente 500 KM.  
Vlada je odobrila finansijska sredstva u iznosu od 5.500 KM Ministarstvu za kulturu, sport i mlade na ime nabavke računara i računarske opreme, skenera i namještaja (stolovi, stolice, kasete, ormari), i to: za nabavku računara i računarske opreme 2.500 KM, za nabvaku skenera 1.000 KM i za nabavku namještaja 2.000 KM.
Ministarstvu za boračka pitanja Tuzlanskog kantona  odobrena su finansijska sredstva u iznosu od 70.000 KM na ime nabavke opreme.  Za računare, printere, skenere i UPS aparate predviđen je iznos od 15.000 KM, za nabavku službenog vozilla 50.000 KM te za kancelarijski namještaj 5.000 KM.

Vlada TK donijela je Odluku kojom prihvata tekst Sporazuma o saradnji na subvencioniranju troškova zakupnine korisnicima socijalnog stanovanja na području općine Sapna koji će biti potpisan između Vlade Tuzlanskog kantona i Općine Sapna.

Vlada je donijela odluke o utvrđivanju osnovice za obračun plaće i visine naknade za ishranu u toku rada za juli 2021. godine zaposlenih budžetskih korisnika.

Vlada je donijela Odluku o objavljivanju internog oglasa i utvrđivanja teksta internog oglasa za popunu upražnjenog radnog mjesta u Uredu za zajedničke poslove kantonalnih organa, na poziciji Sekretara Ureda.

Vlada je donijela odluke o prenosu prava vlasništva na putničkom motornom vozilu.

    Vlada TK donijela je Odluku po kojoj se odbija kao neosnovan
prigovor uložen na Rješenje Vlade Tuzlanskog kantona o razrješenju direktora Zavoda za pružanje pravne pomoći Tuzlanskog kantona od 29.06.2021. godine.

    Vlada TK usvojila je naredbe Kriznog štaba Ministarstva zdravstva TK kojima je u narednih 14 dana produženo važenje aktuelnih mjera.

Vlada Tuzlanskog kantona donijela je Zaključak da, prema informacijama iznesenim od strane Ministarstva obrazovanja i nauke i Ministarstva za rad, socijalnu politiku i povratak, konstatuje da odgojno-obrazovni i rehabilitacijski tretman prema Selektivnom programu za rad preko ljetnog raspusta sa učenicima osoba sa autizmom u JU Zavod za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju Tuzla nije krenuo sa realizacijom bez obzira na Odluku Vlade Tuzlanskog kantona od 01.07.2021. godine, te traži od direktora Zavoda da se u najkraćem roku izjasni zašto navedena Odluka Vlade nije ispoštovana.

U okviru kadrovskih pitanja Vlada je donijela rješenja: o razrješenju člana privremeno imenovanog Upravnog odbora Javne ustanove „Veterinarski zavod Tuzlanskog Kantona“ Tuzla, o privremenom imenovanju člana Upravnog odbora Javne ustanove „Veterinarski zavod Tuzlanskog Kantona“ Tuzla i o privremenom imenovanju člana Upravnog odbora JU Centar za rehabilitaciju ovisnika o psihoaktivnim supstancama Smoluća.
30.7.2021. godine

solana1

adriatic

centralno okt 2022

cydonia2

Banner Lukavac 180x112

izazovb

  kapija3

grad tuzla1 

vlada tk1

 

 

 

grin

  balic dec 2022

NBgooglepay

 mamamia

lovic juli 2022 

golden jan 2021 2

 piemonte1

SajamCokKAf baner

emma