FCL: Do marta redovni remont postrojenja

 

U Fabrici cementa Lukavac je u ponedeljak, 11. januara, počeo redovni godišnji remont postrojenja koji će trajati do 1. marta 2021.

fclremont

Tehnički direktor Nedim Pašić je tim povodom naglasioda će nakon obavljenog remonta biti dodatno unaprijeđena energetska učinkovitost u proizvodnji klinkera, ali da će predviđeni radovi donijeti i nova poboljšanja svih ekoloških aspekata proizvodnje, s posebnim osvrtom na maksimalno povećanje udjela alternativnih goriva i smanjenje korištenja fosilnih goriva.

„Dosadašnja ulaganja u modernizaciju i razvoj naše cementare u skladu sa evropskim normama smatramo velikim postignućem, jer smo na ovaj način uspjeli da minimiziramo štetne uticaje na kvalitet vazduha i okoliša. Najbolji primjer je činjenica da zvanični podaci mjerenja parametara kvaliteta zraka u Lukavacu i okolini tokom ljeta kada fabrika radi u punom kapacitetu pokazuju dobru kvalitetu, dok u zimskim mjesecima kada ne radimo zagađenje vazduha je znatno povišeno.Naše čvrsto opredjeljenje je strogo pridržavanje svih propisanih mjera za zaštitu životne okoline i bezbjednost i zdravlje uposlenika i građana. U fokusu su nam projekti daljeg unapređenja poslovanjai održivog razvoja, kao i inicijative i programi podrške lokalnoj zajednici i mladim generacijama“ – istakao je Pašić.

Fabrika cementa Lukavac je uprkos svim nedaćama koje je donijela 2020. godina uspješno i bez prekida okončala proizvodnju cementa prema planiranim količinama, sačuvana su sva radna mjesta i ostvareni dobri prodajni rezultati.

13.1.2021. godine

 medex farm2

solana1

adriatic

izazovb

Banner Lukavac 180x112

fhz

 kapija3

grad tuzla1 

 

 

 

rudnik soli gif

poliklinika irac

golden dec 2020

tztk

piemonte1

cydonia2
vlada tk1